Førpremiere på «Louder Than Bombs»

En måned før premieren på «Louder Than Bombs» kommer regissør Joachim Trier til Trondheim og med seg i bagasjen har han både filmen og dansbar musikk. På fredag inviterer Cinemateket og Trondheim Kino til eksklusiv førpremiere og regissørsamtale. Louder Than Bombs er spilt inn i New York, og forteller en historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie. Trier fortsetter kvelden som DJ på Brukbar/Blæst, der vil han spille klubbmusikk sammen med musiker og produsent Erlend Mokkelbost.

Førpremiere fredag 4. september kl. 18.00 i Nova 1. Etterfest på Brukbar/Blæst kl. 23.00.

Banditos på Skuret

Ryktene om denne gjengen reiser foran dem når de nå er ute på sin første europaturné. Banditos medlemmer er i 20-årene og er aktuelle med sitt debutalbum «Banditos». Bandet kommer opprinnelig fra Birmingham i Alabama, men holder i dag til i Nashville. På lørdag tar de turen innom Trondheim og Kafé Skuret med sin blanding av blues/syre-rock, bluegrass, boogie, punk, soul og doo-wop. Tørr man gå glipp av dette?

Banditos på Skuret lørdag 5. september kl. 20.00.

Jødisk Kulturfestival 5 år

I år feirer Jødisk Kulturfestival Trondheim 5-årsjubileum og har for anledningen utvidet festivalen med én dag. Allerede torsdag begynte de første arrangementene, men det er på lørdag festivalen har sin offisielle åpning. Åpningskonserten «Svart melk» er et bestillingsverk av Ståle Kleiberg, basert på diktet «Todesfuge» av Paul Celan. Verket fremføres av en strykekvartett og skuespiller Hallbjørn Rønning.

Åpning av Jødisk Kulturfestival lørdag 5. september kl. 13.00. og åpningskonsert kl. 14.00. i Synagogen.

LES OGSÅ (PLUSS): - Usmakelig å gjøre folkemord til suvenirer

Hamlet på Trøndelag Teater

For 17 år siden ble «Hamlet» av William Shakespeare satt opp på Studioscenen på Trøndelag Teater. Nå er det igjen på tide å gruble og stille de store spørsmålene som «Hva er et menneske?», men denne gangen på Hovedscenen og med Espen Klouman Høiner i hovedrollen. Det er det samme kunstneriske teamet, bestående av regissør Runar Hodne, scenograf Serge von Arx og lysdesigner Andreas Fuchs, som sto bak «En handelsreisendes død» som nå gjør sin utgave av et av verdens mest spilte teaterstykker.

Hamlet har premiere på Trøndelag Teater lørdag 5. september kl. 18.00.

Scenekunstfestivalen Bastard

Trondheims internasjonale scenekunstfestival startet allerede på mandag, men byr på mange forestillinger gjennom hele helga. For fjortende gang Teaterhuset Avant Garden samler kunstnere som utfordrer og overrasker oss. Det er dans, det er teater, det er musikk, det er kunstnersamtaler og seminarer med både norske og internasjonale utøvere.

På Avant Garden, Verkstedhallen og Trøndelag Teater fram til lørdag 5. september.

LES OGSÅ (PLUSS): Norsk «Tatort-kjendis» til Bastard-festivalen

LES OGSÅ (PLUSS): Skikkelig potent teater

For flere tips til kulturopplevelser sjekk ut vår Det Skjer-guide.

Still regissør Joachim Trier spørsmål om hans nye film «Louder Than Bombs» på fredag. Foto: Rasmus Weng Karlsen, Motlys AS
Banditos er på europaturne og på fredag spiller de spiller på Kafé Skuret. Foto: Pressefoto
Ståle Kleiberg har komponert bestillingsverket «Svart melk» til Jødisk Kulturfestival Trondheim Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen
Espen Klouman Høiner er Hamlet når Trøndelag Teater setter opp William Shakespeares klassiker. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
«Widunderbaum» er blant forestillingene som vises under Bastard-festivalen. Foto: Arne Hauge