«Ei ny tid» har allerede solgt 5000 cd-er, et sterkt tall i dagens musikkmarked hvor digitalt salg tar over for det fysiske formatet.

- Vi er veldig fornøyd med det. Plata har vært ute siden 7. september og fikk en bra start på VG-lista. Vi ser at det er mange som bor utenfor byene som har kjøpt den via SMS-tjenester og på bensinstasjoner. Det digitale salget har vi ikke oversikt over ennå, forteller Holm.

Gjester og klassisk trønderrock

Han pløyer ny mark med sitt første norskspråklige album.

- Vi bygger stein på stein nå med det nye materialet. Vi merker at mange har fått med seg den nye plata og det er både unge og eldre blant publikum, forteller Holm.

Med seg på scenen i kveld har han Egil Furre på saksofon og Kine Kvalstad som duettpartner. To unge rappere fra Steinkjer er også med, og 32-åringen lover låter fra Åge Aleksandersen og Terje Tysland i tillegg til låtene fra nyplata.

Ønsker større anmeldermangfold

- Jeg leser gode og dårlige anmeldelser med like stor interesse, man må tåle å få litt juling. Men jeg skulle ønske det var enda flere musikkanmeldere i Norge, som speilet hva befolkningen mener, fortalte 32-åringen til avisa iTromsø i forbindelse med en konsert på Driv i Tromsø tidligere i høst.

Mer livlig

Trønder-Avisa anmeldte Holms turnéstart i Namsos:

«Askil & Elektrisk Band er en god sammensetning. Med Askils evner som frontfigur, et meget solid grunnkomp i bass og trommer, en allsidig pianist og en interessant og god sologitarist, ble Askils sanger ett hakk mer livlige enn de er på plata.I trøkket og stemningen er det nok ikke sikkert at det politiske bakteppet i tekstene når helt fram, verken bekymring for verden eller kjærligheten på hjemmebane, men konserten viste likevel at Askil når godt, om ikke bedre, fram til publikum når han bruker trøndersk».

Askil Holm spiller på Blæst i kveld  kl. 22:

Ut på byen i helga? På teater, utstilling, konsert? Se hele oversikten over helgens arrangementer på adressa.nos nye Det skjer-seksjon

Askil Holm spiller på Blæst i kveld kl. 22.