Dråpe, Tôg og Hanne Kolstø er blantde tilreisende artistene som nå er sluppet til neste Trondheim Calling (sefullstendig liste nederst i teksten).

Prosjektleder Thomas Ryjordforteller at musikk-konferansen - som gir lokale artister utvikling med kurs,foredrag og ikke minst muligheten til å opptre for musikkbransjen – har begyntå få tilreisende bransjefolk fra utlandet.

- Ogda synes jeg det er riktig og viktig å ekspandere til en litt mer nasjonalprofil. Vi har jo også i begge to forestående år invitert band fra utenforMidt-Norge. For eksempel hadde vi Razika og Young Dreams på besøk i 2011.Interessen har vært veldig stor i musikkmiljøene rundt omkring i Norge om å fåkomme og spille på Trondheim Calling, sier Ryjord.

Ulike misjoner

Trondheim Calling går av stabelen24. til 26. januar på Byscenen, og med sin stadige ekspandering begynnerarrangementet å minne om Bylarm, som har holdt det gående 16 år, men som desiste årene har gått fra å være en omreisende bransjefestival, til å bli en mernordisk rettet festival som har slått rot i Oslo.

- Bylarm var den førstemusikk-konferansen på norsk jord, mens Trondheim Calling er den førsteregionale musikksamlingen i Trøndelag. Vi har to ganske forskjellige misjoner,forklarer Thomas Ryjord.

-Bylarmhar vokst til å bli en av nordens største showcase-festivaler, der det nå erviktigst å vise seg frem opp mot det internasjonale markedet for å skape bølgerinternasjonalt. Mens hos oss kan man vise seg frem for eksempel studentbookerei Norge. Vi er det regionale stedet for å vise frem og snakke musikk.

Massiv bandhelg

De nye slippet av band spenner oppet bredt sjangerteppe, og er en blanding av band som har sendt inn demo, bandsom tidligere har sendt inn demo, og band som er spurt om å delta.

-Noenav bandene har knapt spilt i Trondheim før, og vi har også med sjangere somikke er alt for dominerende i byen. Vi føler programmet speiler at det skjerutrolig mye i musikkverdenen i Norge, og dette kommer til å bli en massiv helg.

Nye band bekreftet til TrondheimCalling Live 2013:

Bladed (Trondheim/Oslo)

Bloksberg (Nordmøre)

Cold Mailman (Bodø/Oslo)

Conor Patrick & the ShootingTsar Orchestra

Departure (Trondheim)

Dråpe (Oslo)

Flashback Caruso(Tresfjord/Trondheim)

Gode Ord Dør Sist (Trondheim)

Hanne Kolstø (Kristiansand)

Heyerdahl (Oslo)

Hvitmalt Gjerde (Oslo)

Philco Fiction (Oslo)

Sigurd Julius (Melhus)

Stian Westerhus (Steinkjer)

Sugarfoot (Trondheim)

Tempo (Orkanger)

Therese Aune (Oslo)

Tôg (Stavanger)

Tomorrow We Move To Hawaii (Oslo)

Two Pines Mall (Elverum/Flisa)

Fullstendig program med tidligerebekreftede artister kan du se her