Men konsertene gir han seg ikke med, og 28. juli tar han med seg et knippe musikalske venner til konsert i Borggården, på åpningsdagen av årets Olavsfestdagene.

Anita Skorgan var en av Paus' kolleger i Tv 2s seersuksess «Hver gang vi møtes» i vinter. Der gjorde hun blant annet en versjon av Paus-låten «Det begynner å bli et liv».

- Helt enkelt sagt: En innstendig og gripende versjon av en veldig, veldig fin sang. Både selve låten og denne fremføringen sprenger rammene for underholdningskonseptet «Hver gang vi møtes», skrev Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel etter fremføringen.

Jonas Fjeld har operert sammen med Paus av og på gjennom mange år. De to titulerer seg gjerne som «To rustne herrer», som også var navnet på debutalbumet til duoen som kom i 1996. Fjeld er også mannen bak storslageren «Engler i sneen» og gjorde også suksess sammen med det amerikanske bluegrassbandet Chatham County Line for noen år siden. På sitt siste studioalbum, «Hjemmeseier», dyrket han den elektriske rocken. Men i disse dager gjenforenes han med Chatham County Line for å starte innspillingen av et nytt bluegrassalbum.

Pianovirtuosen Reidar Larsen kan se tilbake på et langt liv på pianokrakken, og han holder fortsatt koken. I 2010 fikk han Spellemannpris for årets bluesplate med «Kom inn te oss».

Tidligere i vår ble det kjent at Anne Grete Preus innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Hun startet i rockebandene Veslefrikk og Can Can og solodebuterte i 1988. Preus står bak låter som «Millimeter», «Månens elev» og «Amatør». Men Paus, Fjeld og Larsen er ikke de eneste «rustne herrene» Preus skal dele scene med denne sommeren. 10. august er hun oppvarmingsartist for Neil Young og Crazy Horse på Koengen i Bergen.

Anita Skorgan. Foto: Larsen, Håkon Mosvold, NTB scanpix
Anne Grete Preus. Foto: Kristin Svorte, Svorte Kristin
Jonas Fjeld. Foto: Junge, Heiko, NTB scanpix
Reidar Larsen Foto: Ellingsen, Tommy, NTB scanpix