Seks år etter at «I bless the rains down in Africa» ljomet fra Torvet forrige gang, er Toto tilbake i Trondheim.

Den amerikanske gruppa feirer at det er 35 år siden debutalbumet ble utgitt, og spiller konsert i Moss dagen før de kommer til den trønderske hovedstaden.

Og de ivrigste har allerede sikret seg billett. Toto har nemlig lagt ut tre spesielle VIP-billetter. Platinumbillettene til 2130 norske kroner stykket, er utsolgt. I tillegg til VIP-billetten må man kjøpe den vanlige konsertbilletten til 620 kroner, slik at totalbeløpet blir 2750 kroner.

For den prisen får man blant annet møte Toto og ta bilde sammen med bandet, overvære lydsjekken fra siden på scenen, få signert to gjenstander og være med på felles Q&A.

Også gull og sølv

Den nest dyreste pakken, en såkalt gullpakke, koster 1521 kroner uten konsertbillett, og innebærer det samme, med unntak av å sitte på scenen under lydsjekken. Sølvpakken til 760 kroner består blant annet av lydsjekk, felles Q&A og VIP-inngang.

– Det er Totos egne VIP-billetter. De har blitt utsolgt i hele Europa, forklarer Febe Rognstad i Fokus Entertainment, som sammen med Nordic Music Entertainment arrangerer konsertene.

En annen jubilant er hyret inn som oppvarmingsband. Stage Dolls feirer 30 år og går på scenen kl. 19.20. Toto spiller først kl. 21.

– Været ser ut til å bli veldig bra, det ser ut til å bli en skikkelig sommerfest, sier Rognstad.

Plass til 15 000

Toto besøkte også Torvet i august i 2007. Den gangen trosset 6000 publikummere regnvær for å få med seg begivenheten.

– Vi regner ikke med at det blir noe mindre denne gang. Folk har også mulighet til å kjøpe i inngangen, forklarer hun.

Det er lagt ut 10 000 billetter til konserten, men siden Torvet kan ta opp til 15 000, lover hun at alle kommer inn.

– Det er plass til alle som vil. Vi har også lagt opp til at foresatte kan ta med barn under 10 år gratis, forteller hun.

Stadig her til lands

Gruppa startet i Los Angeles i 1977, og står bak låter som «Africa», «Hold the Line», «Rosanna», «I Won't Hold You Back» og «I'll Be Over You». Siden den gang har gruppa gitt ut 17 album og solgt 35 millioner plater.

I 2008 kom meldingen om at bandet var oppløst, men i 2010 ble det comeback og ny europaturné, deriblant på Biri travbane og Tysnesfest. I fjor holdt de konsert i Sandnes.

– Mange har vokst opp med musikken, og den har en kvalitet i seg. Det er stabile, gode musikere, og jeg tror Toto er et godt og kjent varemerke, forklarer Rognstad om bandets popularitet i Norge.

Skal du møte Toto? Ta kontakt med journalist Veronika Søum.