– Vi sa selvfølgelig ja!

Clarion Hotel & Congress-direktør Stig Hillestad forteller om da han fikk forespørselen fra Eirik Tiller om å huse femårsjubilanten Trondheim Metal Fest på hotellet i mars neste år.

For metalfestival på skinnende nytt hotell er ikke verdens mest åpenbare kobling, og kanskje hjalp det at Tiller er ansatt ved hotellet som teknisk ansvarlig for «meeting & event». Men Hillestad bedyrer at det var en enkel avgjørelse. Clarion-kjeden har blant annet gode erfaringer fra samarbeid med metalfestivalen Inferno i Oslo.

– Erfaringen vår er at jo mørkere folk går kledd, jo snillere er de, smiler Hillestad.

– Jeg var mer spent på gjengen som kom fra vorspiel for å se Åge for et par måneder siden, for å si det sånn.

på Byscenen i kveld kl. 21.

– Passer ypperlig

Festivalsjef Eirik Tiller bekrefter at metalfans er noe av det hyggeligste du kan ha som gjester. Han hevder forespørselen ble sagt halvt på spøk. men innrømmer samtidig at han har drømt om å arrangere konserter i den store kongressalen helt siden han hadde sin første arbeidsdag der våren 2012.

– Vi har satt oss delmål hele veien. Ettersom det var utsolgt på Verkstedhallen i fjor, ble det naturlig å prøve å løfte det til et nytt nivå. Og selv om koblingen mellom salen og metalsjangeren ikke er åpenbar, passer den ypperlig til formålet, mener Tiller, og ramser opp logistikk, lyd- og lyskvalitet som faktorer som gjør scenen bedre enn alternativene.

Tiller mener salen, der Trondheim Metal Fest (TMF) vil sette opp to scener – en i hver kortende – også gjør dem i stand til å booke større band. De to ser også for seg at festivalen også skal prege hotellet, fra foajé til møterom, også på dagtid. For å trekke gjester vil det bli laget attraktive hotellpakker med overnatting.

Stein på stein

Hillestad mener det også handler om å støtte initiativ blant de ansatte.

– Eirik og festivalen har vist at de kan bygge stein på stein og drive solid i en tid der mange festivaler går under, forklarer han.

– Har han fått spesialpris?

– Nei, verken mer eller mindre enn andre. Vi er en profesjonell bedrift, og det ligger en grundig vurdering i bunn, blant annet settes Trondheim på musikkartet nasjonalt og internasjonalt, forsikrer hotelldirektøren.

Slipper navn i kveld

Under et kickoff-arrangement på Byscenen i kveld, slipper Trondheim Metal Fest de første ti navnene som skal spille under festivalen.

Samtidig blir det konserter med tre band, som alle slipper plate i disse dager: De begavede ungfolene i Capillary kommer med ep-en «The Red Cord», hardrockbandet Baby Snakes har nylig sluppet «Gunslingers», og vinnerne av fjorårets band battle under TMF, Endogenic, markerer slippet av ep-en «Fireball».

Trondheim Metal Fest 2014 arrangeres 6.–8. mars. Torsdag blir klubbdag med konserter på en rekke scener i byen, fredag og lørdag vil konsertene foregå på Clarion samt noen på Rockheim.

I alt presenterer festivalen 30 band på åtte scener over tre dager.

– Kommer Stordalen?

– Han kommer til å få en invitasjon, i alle fall!

Clarions store kongress-sal skal i mars huse to scener - én i hver ende, slik at publikum bare trenger å snu seg når en ny konsert begynner. TMFs Eirik Tiller (t.v.) og Clarion-direktør Stig Hillestad mener lokalet passer ypperlig på flere måter. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Ungguttene i Capillary spiller under kveldens TMF-kickoff, og feirer samtidig utgivelsen av ep-en «The Red Cord».