Det er Herbjørg Wassmo, Helene Uri og Cecilie Enger som kommer. De skal bli bokbadet av Janneken Øverland. Trondheim folkebibliotek har dette som et av sine arrangementer for å feire stemmerettsjubileet.

Bokturne

–Det er en ny måte for oss å nå leserne våre på, sier informasjonssjef Torgeir Husby.

Han forteller at det er tre viktige damer som kommer til biblioteket. Alle har bidratt til den feministiske litteraturen på hver sin måte. Han kaller Herbjørg Wassmo for skjønnlitteraturens dronning.

Forfatterne skal besøke byer fra Tromsø i nord til Oslo i sør og kommer til Trondheim som sitt andre stoppested på bokturneen. Helene Uri skal snakke om den nye boken sin «Rydd ut», Wassmo skal snakke om boken sin «Disse øyeblikkene» og Enger skal snakke om boken sin «Mors gaver». Alle tre bøkene er til en hvis grad selvbiografiske og forfatterne skal prøve snakke seg frem til hva som er likt og ulikt i de forskjellige bøkene og livene.

- Jeg har jo skrevet om slektsforskning i bokform, om hvordan røtter blir kuttet over og hvordan man kan miste litt av sin slektshistorie mens man leter etter resten sier Helene Uri om sin bok.

Hun forteller at hun gleder seg spesielt til å komme til Trondheim fordi mye av den nye boken foregår i Trondheim. Hun tror det blir koselig og ha en boksamtale med Wassmo og Engen.

Trondheim folkebibliotek onsdag 13. november kl. 19.30