Nå arrangeres kortfilmfestivalen Minimalen i Trondheim, og i morgen blir det blant annet visning av kortfilmer av Artavazd Peleshyan, flere norske filmer og presentasjon av kortfilmer som skal være i verdensklasse. Søndag kan du få en innføring i norsk filmkunst, denne gangen er det 60-tallet som står på programmet. Det blir også prisutdeling og festivalklubb på Bar Moskus med rom for heftige kortfilmdiskusjoner.

Tony og TNT

Helga begynner med røff og skranglete hardcore når bandene Barren Womb og Wolves Like Us tar over Blæst, med Mørkemakt på laget. Førstnevntes nye debutskive «The Sun's not Yellow, it's Chicken» ble beskrevet som et mekanisk støyinferno og fikk terningkast seks av vår anmelder.

Les anmeldelsen her

Fredagen byr også på traverne i TNT , med Tony Harnell bak mikrofonen på Studentersamfundet. Sammen med gitarist Ronni Le Tekrø og trommeslager Morten Diesel Dahl feirer han 25-årsjubileet til albumet «Intuition». Med seg har de trønderske Barbed Wire.

– Det er mye arbeid for en og en halv time på scenen, og det er mye av dette andre jeg ikke bryr meg om. Men møte med publikum er sterkt. I love the fans!, sier Harnell om turnélivet.

Les hele intervjuet med Tony Harnell her

Sinnarock i det røde runde

Frida Ånnevik gjester Dokkhuset fredag, mens Anders Jektvik tar med seg gitaren til Byscenen lørdag. Hardrockerne i Skambankt blåser kanskje taket av Studentersamfundet når de entrer Storsalen samme kveld.

Indierockerne i World at Large ga ut plata «Pulling at our Limbs» i høst, og kommer nå til Trondheim og Verkstedhallen. Øystein Sunde er ut på turné med en fornyet og oppdatert versjon av «Men da må du ha», med konsert i Storstuggu på Røros fredag og i Oppdal kulturhus lørdag.

På Røros er Vinterfestspillet godt i gang, med konserter og forestillinger. Fredagskvelden kan du oppleve Sissel Kyrkjebø i Røros kirke, og lørdag vises blant annet forestillingen «Snømørkt» av og med Elisabeth Matheson. Søndagen starter med «Solrenningskonsert» før det blir verdenspremiere på en kammeroperaversjon av Johan Falkbergets «Eli Sjursdotter».

Beatles på biblioteket

På lørdag er det Beatles-dag på Trondheim folkebibliotek. Davy Wathne leser kåseri, Viggo Valle har laget quiz og det blir musikk og filmvisning. Senere på kvelden opptrer coverbandet The Mersey Beatles i Olavshallen. Samme dag er 75 danseglade par er påmeldt til konkurransen Swingdance Open i Skaunhallen, som kan skilte med musikk av dj Mona, premieutdeling og dans i regi av den britiske entertaineren Neil Wilde.

Trondheimsolistene slår seg sammen med 200 korsangere fra Sør- og Nord-Trøndelag når de sammen gjenskaper John Rutters korverk «Magnificat» i Olavshallen lørdag kveld. Søndag kan du få med deg det hele i Horg kirke i Melhus.

Les din Hofmo

I Vår Frue kirke arrangeres en innsamlingsaksjon litt utenom det vanlige. Denne gangen er det dikt av Gunvor Hofmo som skal samles inn, og alle inviteres til å komme og lese opp. Søndag flyttes innsamlingen til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. Det er det tverrkunstneriske prosjektet «Nattens lys» som står bak denne lyriske innsamlingen, og de innspilte diktene kommer til å bli spilt av i Kulturkirken Jakob en natt i mars neste år.

På tampen av helga kan du få med deg Paul-Ottar Haga som leser fra Jobs bok under «Job-suiten», med Erling Neergård på orgel i Levanger kulturkirke. Denne suiten er et av etterkrigskomponisten Egil Hovlands hovedverk for orgel.

Skambankt lager liv på Studentersamfundet fredag kveld. Her vil det nok bys på flere låter fra nyalbumet «Sirene». Foto: Paal Audestad
Sissel Kyrkjebø synger i Røros kirke fredag kveld, under Vinterfestspillet i Bergstaden. Foto: GEIR TØNSET, Adresseavisen