Adriana Folco Althoff og de to elefantene er sentrale i Cirkus Meranos forestilling i Granåsen.

- De to elefantene er helt nusselige. Det er to damer i sin aller beste alder, forteller pressekontakt Turid Beth Hansen.

Elefantene har vokst opp med Adriana Folco Althoff, og bor i Tyskland. Hun kommer fra den kjente sirkusfamilien Althoff, hvor bestefaren Frantz Althoff er kjent for å ha hatt 48 hingster i manesjen samtidig. Sønnen hennes, 15 år gamle Amedeo Folco jr., presenterer dessuten de seks kamelene og tre dromedarene som er med i år.

Et knippe lystige hunder og en rekke klovner og akrobater på topp internasjonalt nivå er også på plass når teltet åpner i kveld.

- Vi har et russisk klovnepar, med masse kreative krumspring. Publikum får også se det tsjekkisk søskenparet Enrica og Dimitr Stauberti som gjør to numre, blant annet et imponerende balansenummer, hvor det både balanserer med perch og på enhjulssykkel samtidig som det sjongleres. Foreldrene deres var med Merano i 1979 med et stigebalansenummer og nå videreføres arven, forteller hun.

- Mitt yndlingsnummer er et ektepar fra Bulgaria som driver med lynkjappe klesskift. Dama har seks forskjellige skift, mannen tre eller fire. Jeg har bedt om å råd for å lære dette og bruke det om morgenen, ler Beth Hansen.

Cirkus Merano er i Granåsen i kveld kl. 19, torsdag kl. 15 og 18, fredag kl. 19, lørdag kl. 15 og 18 og søndag kl. 15 og 18. Deretter skal sirkuset til Åfjord mandag, Brekstad tirsdag og Rissa onsdag. Deretter beveger sirkuset seg nordover.

Klovnene Gin & Toni sørgor for humor i teltet.
Sjongløren Enrica Staberti sjonglerer mens hun svever over sirkusmanesjen etter sitt eget hår.
Tsjekkiske Robert Langori viser seg som en kraftakrobat på motorsykkel.