Fredag:

«Listen to David Rovics», skal avdøde Pete Seeger har sagt. I kveld har du sjansen til å følge legendens råd. Amerikanske Rovics gjester for tredje gang Uffa for å spille sanger om opprør og frihet, denne gangen med et lokalt band i ryggen. Dessuten spiller Gaute Gautama. Det skjer i Uffa-huset, Innherredsveien i kveld kl. 22. Pris kr. 70.

Ryktet går om energiske This Routine is Hell. Nederlenderne tar turen til Trondheim med sistealbumet «Howl» (2013) i bagasjen. Oppvarmere er trondheimsbandet Rifu med Øyvind Sarheim, Ola Pettersen, Eskil Næss & Erlend Lånke Solbu i besetningen. Blæst kl. 22. Pris kr. 150/100.

Here to Go er en konferanse i regi av kunst- og teknologibiennalen Meta.morf som tar for seg okkultur og kunst. Det vil bli holdt foredrag, konserter og performancer samt en boklansering med tekster av flere internasjonale forfattere, kunstnere, musikere og forskere. Dokkhuset fredag (20.00 - 00.00) og lørdag (10.00 - 17.00).

40 år med vømmølmusikk og 20 år med vømmølfestival markeres i år på Vømmølfestivalen i Verdal. Fredag er det blant annet duket for vømmølbingo, orienteringsløp og visning av Vømmølspelet i tillegg til flere konserter.

Les også: Vømmøldalens egen far åpnet årets Vømmølfestival

Lørdag:

- Mange er nysgjerrige på hva Svartlamon er, hvem som bor her og hva som skjer her. Med Svartlamodagen ønsker vi å vise frem hva som rører seg på Svartlamon, la Trondheims beboere få et innblikk hva Svartlamon er, og vi ønsker å bidra til det kulturelle mangfoldet i Trondheim, sier Kathrine Emilie Standal, daglig leder for Svartlamoen Boligstiftelse. Barneunderholdning, dans, konserter, basseturneringer, utstillinger og fest på kvelden er noe av det folk kan få med seg.

Svartlamoen lørdag fra kl. 12.

Standup Nidaros arrangerer sin første humorkveld lørdag. På scenen står Sigrid Bonde Tusvik, Lars Berrum, Erlend Osnes og Grim Moberg. Les portrettintervju med Bonde Tusvik i Ukeadressa lørdag. Humor på Byscenen lørdag kl. 20. Pris kr. 200/150 (student).

Les også: - Jeg håper jeg ikke er kvotert inn

Vømmølfestivalens siste dag byr på vømmøltog, familieprogram med barnas og ungdommens vømmølmønstring og vømmølfest med blant andre Hans Rotmo og Vømmølgutan.

Hot Club de Norvege gjester både Kroks jazzkafé på Olavs pub og spiseri (kl. 14) og Ila Brainnstasjon (kl. 20) denne lørdagen.

Søndag:

Ragtime, blues, country, rock og jazz smelter sammen i trioen Humdinger. Bandet teller Magnus Wiik på gitarer, Adrian Myhr på bass og Audun Hjort på trommer. Det skjer på Antikvariatet, Bakklandet søndag kl. 20. Pris kr. 50.

Fortidsminneforeningen arrangerer også i år Familiedag på Steinvikholm slott. Tema i år er mynt, og det blir anledning til å slå sin egen mynt, høre foredrag om myntslåing samt, for de aller minste, å lete opp skatten. Det vil også bli omvisninger og fortelling av eventyr i tillegg til at man kan hogge i stein og se sverdkamp. Steinvikholm slott på Skatval kl. 12.00 - 16.00. Pris kr. 60/40(barn)/150(familie).