«Okkultur» skapes når kulturen møter det okkulte, og er en vestlig subkultur med rot i moderne og postmoderne kunst og litteratur. Den tar for seg en alternativ kultur eller, som navnet tilsier, en «skjult» kultur.

Det er dette som er tema for Here To Go: Art, Counter-Culture and the Esoteric som starter fredag kveld.

Den første Here To Go-konferansen ble arrangert i Trondheim for to år siden, og i år som i fjor markeres slippet av en bok ved samme navn. Denne boken består av ulike tekster skrevet av flere internasjonale forfattere, kunstnere, poeter, forskere og musikere, og disse bidrar også med foredrag og presentasjoner under konferansen.

Først ute er danser, kunstner og forfatter Alkistis Dimech og amerikanske Z'ev, poet, kunstner og musiker. Dimech bidrar med foredraget «The Sabbatic Dance: Butoh’s interior landscape and the terrain of Witchcraft», mens Z'ev skal gi en forklaring på hvorfor øret er det sanseorganet som gjennom historien har blitt tatt i bruk for å oppnå en transelignende tilstand.

På plakaten står også Peter Grey, en magiker som blant annet har gitt ut bøkene «The Red Goddess» og «Apocalyptic Witchcraft» og britiske Vicki Bennett, som jobber med audiovisuell collage og regnes som en prominent, lovende kunstner innenfor sitt fag. Hun var den første kunstneren som fikk ubegrenset tilgang til BBCs arkiver og går også under kunstnernavnet People Like Us.

En av de mest kontroversielle bidragsyterne er nok likevel Angela Edwards, som blant annet arbeider med kroppens funksjon i kunsten. Gjennom ekspressive performancer utforsker hun det rituelle, primitive, ekstatiske og det seksuelle.

Dokkhuset fredag (20.00 - 00.00) til lørdag (10.00 - 17.00).