Mens FOG (Frukt Og Grønt) spilte opp til konsert på Café Løkka fredag kveld, tok Adresseavisen en prat med noen av gjestene. De har ulike grunner til å delta på festivalen, men én ting er de enige om: Det er god stemning.

- Trondheim Calling er nesten som en kveld på byen, bare med mer folk og bedre musikk. Det er veldig mange kule band som spiller, sier Eirik Wicklund.

Les også: Knallhard og bredbent Trondheim Calling-åpning

Gleder seg til konsert

Wicklund gjester festivalen for fjerde gang og skal spille konsert med bandet Dear Esther. De har store forhåpninger til lyden på Dokkhuset lørdag.

- Jeg har hørt at det er veldig bra lyd der, sier han.

For Vegard Sandø i Dear Esther er det første gang han er på Trondheim Calling. Han har hørt mye positivt om festivalen.

- Trondheim Calling er blitt en stor paraply for bransjen og støtteapparatet rundt. Det er en fin måte å komme seg litt frem på, sier han.

Les også: Trøndersk musikkbransje i vekst (PLUSS)

- God blanding

Stine Alsvik fra Trondheim sier hun er her av to grunner, for å støtte venner som opptrer og oppleve den gode stemningen.

- Det er en helt unik stemning på Trondheim Calling, og jeg synes de er flinke til å bevare den. Det jeg liker er blandingen av nykommere og gjengangere. Jeg gleder meg veldig til Arif og det var flott å se Ine Hoem, sier hun.

Å høre nye band er litt av poenget, mener Christian Lockert. Han gjester festivalen for fjerde gang, og synes det er en fin måte å starte helge på.

- Torsdag så jeg Panda Panda, det var absolutt nytt. De hadde en gjennomført uniformert tilstedeværelse, og en spennende blanding av lyd, sier han.

Les også: - Ei helg du skal huske

Fra Oslo til Trondheim

Trommis Teodor Andersen i Blomst har spilt på Trondheim Calling tre ganger tidligere. I år står ikke bandet på spillelisten, men det stopper ikke Andersen fra å ta turen fra Oslo.

- Jeg kom i dag og blir til søndag. Det er veldig god stemning og hyggelig å gå fra bar til bar. Det er derfor jeg har tatt turen fra Oslo, sier han.

Stine Alsvik kommer på Trondheim Calling for å støtte venner som opptrer. Foto: Glen Musk
Teodor Andersen har tatt turen fra Oslo til Trondheim for å oppleve Trondheim Calling. Foto: Glen Musk
Christian Lockert synes det er spennende å oppdage nye band. Foto: Glen Musk