I juni i fjor ble Anders Eriksson ansatt som festivalsjef for Moldejazz etter at Jan Ole Otnæs hadde ledet den i en årrekke. Eriksson hadde før dette jobbet ved Festspillene i Nord-Norge i 13 år.

Da skrev styret at de var meget godt fornøyd med ansettelsen i en pressemelding.

BAKGRUNN: Ny sjef for Moldejazz

«Gjensidig forståelse»

I dag kom ny pressemelding fra styret, men da med beskjeden om at Anders Eriksson og Moldejass skiller lag, som følge av «en gjensidig forståelse på at man er uenig i sentrale veivalg med hensyn på hvordan jazzfestivalen skal drives videre.»

- Strategidiskusjonen og detaljene i dette er ikke noe vi går ut med nå, men vi konstaterer at vi har ulike oppfatninger. Partene er blitt enig om at vi ikke ønsker at en slik uenighet blir dratt med videre i arbeidet med Molde International Jazz Festival, sier styreleder Ingrid Kvande i pressemeldingen.

BILDEGALLERI: Se bildene fra årets Moldejazz

- Fornuftig

Anders Eriksson forteller i pressemeldingen at han har hatt et interessant år som leder av festivalen.

- Men jeg erkjenner at vi er uenig i en del sentrale veivalg, og at det derfor er riktig og fornuftig for begge parter at våre veier skilles nå, sier Anders Eriksson.

- Jeg har satt pris på samarbeidet med personalet og de frivillige og ønsker dem lykke til videre, fortsetter Eriksson i pressemeldingen.