Foto: Jens Petter Søraa

Til tross for en godt besøkt Moldejazz med flere utsolgte konserter, førte likevel D'Angelos avlysning fredag til at festivalledelsen har revurdert Romsdalsmuseet som konsertarena.

- Det vi ser er at resten av festivalen går fantastisk flott, men Romsdalsmuseet trekker oss ned. Økonomisk sett går vi bedre enn budsjettert på alle arenaer både når det gjelder billett og restaurant. På Romsdalsmuseet er begge deler negativt, forklarer konstituert festivalsjef Hans-Olav Solli.

Utgangspunktet for konsertene på Romsdalsmuseet var å lage folkefest og trekke publikum. Torsdag tok rundt 5000 personer turen for å se Gregory Porter og Robert Plant med The Sensational Space Shifters.

- Det var i knappeste laget. Og det kalde været førte til at restaurantdelen heller ikke ble noen suksess, forteller Solli.

Økt kapasitet i parken

Med D'Angelos avlyste konsert fredag, ble heller ikke det den kvelden festivalsjefen hadde håpet på.

- Når Romsdalsmuseet tapper oss økonomisk istedenfor å være et økonomisk bidrag, må vi se på andre løsninger, sier han.

Les også: Får tilbake halve billettprisen etter D'Angelo-avlysning

Styret vil i stedet vurdere andre muligheter til å lage folkefest. Blant forslagene er en oppgradering av Alexandraparken. I dag har parken en kapasitet på 1600, med ombygging kan det bli plass til 2000-2500 publikummere.

- Eller kanskje man kommer på noe helt annet, kommenterer Hans-Olav Solli.

Les også: Helt avhengig av kveldens publikum

Bjørn Alterhaug-konsert utsolgt

Rundt 21 000 billetter er solgt til årets festival som er den 55. i rekken. Flere av konsertene har vært utsolgt, blant andre tre kirkekonserter med Skruk og Oakland Interfaith Gospel Choir, Dee Dee Bridgewater, Kurt Elling, Daniel Herskedal med Slow Eastbound Train og Tiden leker og ler med Bjørn Alterhaug.

- Jeg har aldri opplevd så mange utsolgte konserter på de ti årene jeg har jobba her, sier Solli.

Han er også svært fornøyd med Artist in Residence Mats Gustafsson, som i løpet av festivaluka har holdt fem konserter.

- Mats Gustafsson har gjort en strålende konsertrekke. Det er utfordrende konserter for publikum, men en av våre oppgaver er å tilby slike, forteller han.

Les også: Humoristisk og hesblesende hyllest til Northug

Festival neste år også

I fjor gikk Moldejazz med et underskudd på 3,7 millioner kroner. Etter årets festival legger ikke Solli skjul på at den økonomiske situasjonen er tøff.

- Den var utfordrende fra før, og er ikke mindre utfordrende nå. Vi er heldigvis en festival som ikke har lån, forklarer han.

Sjefen er likevel optimistisk. Allerede lørdag ettermiddag ble det første programmøte for Moldejazz 2016 holdt.

- Vi ser framover. Vi skal lage en ny og annerledes festival neste år, lover Hans-Olav Solli.