Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Majestetisk monster

(Foto: KRISTIN SVORTE)

Foto: KRISTIN SVORTE

Majestetisk monster

Det var en eventyrlig tidsmaskin Motorpsycho tok oss med på lørdag kveld – i en av de mest minneverdige Øya-konserter noen sinne.

Klar for stjerneduo?

Nico & Vinz inntar scenen på Blæst, det arrangeres norgesmesterskap for janitsjarkorps i Olavshallen og Dansefestivalen Multiplié setter sitt preg på helga.

Kattejammer med Tullkattesnutene

Kirsti Huke og Siri Gjære ikler seg kattekostymer når de holder barnekonsert denne helga, som ellers inneholder både Leutenfest og Motorpsycho.

Kjønnsløs på Leutenfest

Poesi og politikk hører sammen når Sandra Kolstad og Sprutbass holder sin første konsert som Glamstar under Leutenfest i morgen.

The Rainmakers til Mosvik

Norgesvennene spiller under Inderøyfest i sommer.

Maksimal helg

Få med deg innspurten til Minimalen kortfilmfestival, flere konserter og bli bedre kjent med Gunvor Hofmo.

Tjuvstarter helga

Ukeslutt denne gang er så begivenhetsrik at vi ser oss nødt til å inkludere en ekstra dag.

Vårens kulturguide er ute!

Vi har samlet 438 kulturopplevelser i ett magasin.

Musikkmektig vinterferie

Vinterferien byr blant annet på Highasakite, Sassybeat og Norges første hiphopteaterfestival.

Superhelg med Urørt-vinner

Sigurd Julius og Trondheim Calling, Barokkfest, Tre små kinesere, Minor Majority og mye mer. Det skal godt gjøres å rekke over alt som skjer i helga!

Trondheim Calling overtar Østbyen

Musikkfestivalen stiller i år med doblet dagskapasitet og antall scener. I kveld åpner festivalen, og da kan det være greit med noen tips til hvordan du skal manøvrere deg frem i konsertjungelen.

(Foto: KRISTIN SVORTE)

Foto: KRISTIN SVORTE

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Konsert
Øyafestivalen
MOTORPSYCHO spiller Timothy's Monster
Lørdag kveld

For all del. Trondheimsbandets gjennomgang av sin egen albumklassiker «Timothy's Monster» hadde perioder der de selv gled ut og vi som publikummere mistet konsentrasjonen. Det har alle Motorpsycho-konserter hatt, også de aller beste.

Akkurat her jeg sitter og skriver under avslutningen av den monumentale avslutningslåten «The Golden Core» føler jeg at dette har vært en av de aller beste. Med Hanne Hukkelberg som eksklusiv vikar for den Anne Li Drecker som sang på albumet – med fyrverkeri over Oslos nye skyline, overveldende lysdesign på scenen – og et hengivent publikum på godt over ti tusen.

Jeg skrur tiden to timer tilbake, og gjenskaper ågpningslåten «Feel», sart og følsomt - med de tre nåværende bandmedlemmene på scenen: Bent Sæther, Snah og Kenneth Kapstad. Det er lys og tropevarm sommerkveld og stemningen er poetisk og fin, men litt nølende.

Men bandet var avslappet på scenen, odelsbonden Bent Sæther ønsket publikum «Velkommen til gards». Mer storbyhip ønsker ikke Motorpsycho å fremstå.

Så bygget settet seg opp, som den originale albumet: Lars Lien på tangenter og vokalharmonier er den første som introduseres på scenen. Et par låter etter kommer Håkon Gebhardt, den originale trommelslageren. I starten spiller Gebhardt gitar, mens han og Kapstad doblet på trommer i siste del av konserten.

Første del av konserten bød på flere store høydepunkt, som en heidundrende «Leave It Like That», et annet da et storslått fugletrekk åpenbarte seg på himmelen mens Motorpsycho var på sitt mest dronete. Men det var ujevnt, som det også er på plate.

Låtene i første del ble heller ikke spilt i samme kronologi – sikkert for å ivareta den spesielle konsertdynamikken der ekstramusikerne kom inn etter hvert ble presentert etter hvert.

Men fra da Helge «Deathprod» Sten ble introdusert som siste musiker og hele monsterbandet var komplett, kom alt det musikalske på plass. Med to trommiser, to på alskens tangenter og elektronikk, og Snahs dels iltre, dels lyriske gitar bygget bandet seg opp mot et kalkulert klimaks. Alle låtene på den andre cd-en ble spilt i opprinnelig rekkefølge.

Da hadde kveldsmørket senket seg, lysshowet og tørrisrøyken var på plass – og musikerne viset seg fra sin mest intense og melodiøse side. Møysommelig oppbygde «The Wheel» i en cirka 20 minutters lang versjon var det første høydepunktet, før stemningen ble dratt ned i akustiske «Sungravy», opp igjen i hysterisk metallinferno i «Grindstone» og så nådde sitt endelige lyriske klimask med «The Golden Core».

Det var en opplevelse, en to timer lang rundreise i et 16 minutters gammel eventyr. Det litt morsomme er at jeg faktisk like gjerne kunne tenkt meg å oppleve det samme med bandets aller siste album «Heavy Metal Fruit». Jeg håper de gjør det før det går 16 nye år.

Spørsmålet er dessuten hvilket annet norsk band som kunne ha gjort tilsvarende med så stor autoritet med et av sine album?

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

«Harryfesten» i Åre

Denne partylimousinen fikk mest oppmerksomhet

Cirka 300 trønderrånere inntok Åre i dag.

Her tar rånerne «selfies» mens de får mangellapp

Mobilnettet brøt nesten sammen da ungdommer skulle dele bilder av kontrollen på fylkesvei 72 i Verdal.

21 sjåfører fikk smekk

Sotede vinduer, senkede karosseri og ulovlige dekk.