Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Majestetisk monster

(Foto: KRISTIN SVORTE)

Foto: KRISTIN SVORTE

Majestetisk monster

Det var en eventyrlig tidsmaskin Motorpsycho tok oss med på lørdag kveld – i en av de mest minneverdige Øya-konserter noen sinne.

Knivskarp rock

Dansbar rock man får lyst til å pimpe øl til. En bedre finale kunne Pstereo knapt ha ønsket seg.

Lettvint løsning, ok moro

I et ønske om å lage fest, feiler Mø med å vise sine egentlige ferdigheter.

Sirkushestene som luktet sagmugg

Showet var en reise i minner.

Ingenting å trekke for

Årets beste norske popalbum framført til perfeksjon.

Se høydepunkter fra konserten

Vi sender fra Elvescenen på Marinen.

Barnevogninntog på Pstereo-piknik

Over 4000 slo seg ned på pledd og i campingstoler under Pstereos piknik på Marinen i dag.

Ekstatiske skotter satte utropstegn

Med ekstrem energi og unik presisjon sørget Biffy Clyro for et kraftig klimaks på Pstereos første dag.

Kontrollert overmenneske

At London Grammar avlyste Pstereo og St. Vincent ble erstatteren, er mest sannsynlig noe av det beste som har skjedd festivalen.

Begavet puslespill

Kelelas kultstatus tok ikke skade av en oppvisning i antydningens kunst.

- Norsk black metal er rått

St. Vincent er stor fan av black metal. Når hun går på scenen henter hun frem sin egen mørkhet, og i løpet av de siste årene har hun stått på mange scener.

(Foto: KRISTIN SVORTE)

Foto: KRISTIN SVORTE

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Konsert
Øyafestivalen
MOTORPSYCHO spiller Timothy's Monster
Lørdag kveld

For all del. Trondheimsbandets gjennomgang av sin egen albumklassiker «Timothy's Monster» hadde perioder der de selv gled ut og vi som publikummere mistet konsentrasjonen. Det har alle Motorpsycho-konserter hatt, også de aller beste.

Akkurat her jeg sitter og skriver under avslutningen av den monumentale avslutningslåten «The Golden Core» føler jeg at dette har vært en av de aller beste. Med Hanne Hukkelberg som eksklusiv vikar for den Anne Li Drecker som sang på albumet – med fyrverkeri over Oslos nye skyline, overveldende lysdesign på scenen – og et hengivent publikum på godt over ti tusen.

Jeg skrur tiden to timer tilbake, og gjenskaper ågpningslåten «Feel», sart og følsomt - med de tre nåværende bandmedlemmene på scenen: Bent Sæther, Snah og Kenneth Kapstad. Det er lys og tropevarm sommerkveld og stemningen er poetisk og fin, men litt nølende.

Men bandet var avslappet på scenen, odelsbonden Bent Sæther ønsket publikum «Velkommen til gards». Mer storbyhip ønsker ikke Motorpsycho å fremstå.

Så bygget settet seg opp, som den originale albumet: Lars Lien på tangenter og vokalharmonier er den første som introduseres på scenen. Et par låter etter kommer Håkon Gebhardt, den originale trommelslageren. I starten spiller Gebhardt gitar, mens han og Kapstad doblet på trommer i siste del av konserten.

Første del av konserten bød på flere store høydepunkt, som en heidundrende «Leave It Like That», et annet da et storslått fugletrekk åpenbarte seg på himmelen mens Motorpsycho var på sitt mest dronete. Men det var ujevnt, som det også er på plate.

Låtene i første del ble heller ikke spilt i samme kronologi – sikkert for å ivareta den spesielle konsertdynamikken der ekstramusikerne kom inn etter hvert ble presentert etter hvert.

Men fra da Helge «Deathprod» Sten ble introdusert som siste musiker og hele monsterbandet var komplett, kom alt det musikalske på plass. Med to trommiser, to på alskens tangenter og elektronikk, og Snahs dels iltre, dels lyriske gitar bygget bandet seg opp mot et kalkulert klimaks. Alle låtene på den andre cd-en ble spilt i opprinnelig rekkefølge.

Da hadde kveldsmørket senket seg, lysshowet og tørrisrøyken var på plass – og musikerne viset seg fra sin mest intense og melodiøse side. Møysommelig oppbygde «The Wheel» i en cirka 20 minutters lang versjon var det første høydepunktet, før stemningen ble dratt ned i akustiske «Sungravy», opp igjen i hysterisk metallinferno i «Grindstone» og så nådde sitt endelige lyriske klimask med «The Golden Core».

Det var en opplevelse, en to timer lang rundreise i et 16 minutters gammel eventyr. Det litt morsomme er at jeg faktisk like gjerne kunne tenkt meg å oppleve det samme med bandets aller siste album «Heavy Metal Fruit». Jeg håper de gjør det før det går 16 nye år.

Spørsmålet er dessuten hvilket annet norsk band som kunne ha gjort tilsvarende med så stor autoritet med et av sine album?

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Viking - Rosenborg søndag

- Styr unna tvilsomme stylingkit og store hjul

Denne stor-SUV-en er blant de beste bruktkjøpene.

- Jeg var helt borte på Paracet og Voltaren

«Bestefar» Tore Greiner Eggan husker ingenting av taekwondo-sølvet.

Bygger opp bryggene etter sju års krangel

Tomrommet i Fjordgata er i ferd med å bli tettet.