Bjørge Stensbøl (bildet) satte selv fart i debatten om tidlig spesialisering da han i forrige måned uttalte at enkelte krevende idretter må få mulighet til å starte spesialtrening litt tidligere enn tilfellet er i dag. Toppidrettssjefen måtte tåle sterk kritikk for sine synspunkter.

I dag gjelder regelen om at barn fram til de er 12 år ikke skal utsettes for spesialisert trening. Idretten for barna skal være allsidig og lekbetont, og den skal legges opp slik at alle kan være med. Stensbøl er ikke den eneste i idretts-Norge som ønsker å endre dagens bestemmelser om barneidrett som ble vedtatt i 1987 og revidert i 2000. Derfor vil idrettstinget legge opp til debatt om temaet i slutten av denne måneden.

Alpint og turn er to av de idrettene der ønsket er størst for å få senket alderen for spesialisering, men også i skihopp og kunstløp er det et håp om at dagens bestemmelser kan mykes opp noe.

- Jeg hilser diskusjonen om barneidrett velkommen, og jeg har stor tillit til at det blir gjort vedtak på idrettstinget som ivaretar idretten for barn og ungdom, sier Stensbøl.

Adresseavisen vil gjennom en serie frem mot idrettstinget gi et bilde av utfordringer unge utøvere møter i dagens idretts-Norge.