Over 3000 publikummere samlet seg i Borggården da Ylvis sto på scenen under Olavsfestdagene søndag kveld. Blant publikum sto Stargate-produsent Mikkel Eriksen fra Trondheim.

Eriksen synes det er bra at Ylvis gjør en konsert, fremfor en forestilling når de gjør sin «Ylvis – The ecpencive jacket tour». Ifølge stjerneprodusenten er brødreparet fra Bergen stjerner.

- Jeg synes de leverer bra. Det som er unikt med Ylvis er at de har ordentlige låter, de synger bra og bandet låter bra, men når du leser tekstene må du bare le, humrer Eriksen.

Samarbeid startet som tjeneste

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker avsluttet konserten med sin største hit «The Fox», en låt signert Stargate. Eriksen syntes det var kult å endelig se og høre låten live.

- Det er gøy å se at låten fungerer live. Jeg har sett dem fremføre den på diverse TV-shows, men jeg har aldri sett den fremført live selv, sier Eriksen.

Samarbeidet om låten startet som en vennetjeneste. Ingen av partene hadde sett for seg suksessen de nå har oppnådd med låten.

- Vi ble med på å skrive låten som en gjentjeneste for min 40-årsgave, forteller Eriksen.

- «The Fox» har blitt et kulturfenomen vi ikke kunne se for oss da vi lagde den, legger han til.

Slipper musikk sammen

Hiten «The Fox» har ført til at Stargate og Ylvis har samarbeidet flere ganger i ettertid. Nå avslører Eriksen at de snart er klare for å slippe sitt neste samarbeidsprosjekt.

- Jeg kan ikke si hva det er, men det kommer noe nytt veldig snart. Vi gleder oss veldig, forteller han hemmelighetsfull.

- Blir det den nye «The Fox»?

- Nei, det er umulig å gjøre noe lignende igjen, så vi må gjøre noe helt annet. Men det blir humor, røper Eriksen.

Skryter av Olavsfestdagene

Eriksen har fortsatt familie og venner i sin gamle hjemby og han legger ofte turen til Trondheim under Olavsfestdagene.

- Jeg synes det er viktig å få med meg Olavsfestdagene, og jeg er her stort sett hvert år. Det er et flott arrangement for både barn og voksne, sier Eriksen.

Produsent Mikkel Storleer Eriksen hørte hiten «The Fox» live for første gang da Ylvis holdt konsert under Olavsfestdagene. Foto: Kristian Helgesen