- Det er et helt fantastisk forhåndssalg. Vi har solgt over 3000 billetter bare på fredag, som nå er i ferd med å fylles helt opp. Til sammen i helga er det solgt 6055 billetter, sier Eli Gjerde, programsjef ved Trondheim Kino.

- Jeg kan ikke huske at vi noensinne har hatt et tilsvarende forhåndssalg, sier Gjerde.

Trondheim kino viser filmen i til sammen 14 saler fredag. Fem av disse er solgt til bedrifter. Billettene til festforestillingen på Nova kino og til Kongesalen på Prinsen ble revet bort allerede før jul.

Gjerde har selv sett filmen og tror den kommer til å bli en «snakkis».

- Jeg tror dette vil være en film veldig mange vil ha en mening om. Det er mange som har slukt bøkene, og som kanskje vil oppleve filmen på en annen måte enn de som ikke har lest bøkene, sier Gjerde.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

- Kontroversiell

Også i resten av Trøndelag rapporteres det om et formidabelt forhåndssalg. Verdal kino har solgt 780 billetter til filmen.

- Jeg tror det er det største forhåndssalget noen sinne, faktisk, forteller kinosjef Eli Røthe ved Verdal Kino.

Røthe forteller at det er mest vanlige billetter som er solgt, men at én sal er kjøpt av Amfi Verdal og at det der skal være litt ekstra.

- De har inviterer til kino med noe ekstra, goodie bags og servering blant annet.

Røthe tror «50 Shades of Grey» kan bli blant de mest sette filmene i år.

- Ja, det må jeg tro ut fra det forhåndsalget vi har nå. En storfilm hos oss selger fire-fem tusen billetter. Det er mulig å komme dit.

- Hvorfor er den så populær?

- Det er nok fordi mange har lest boka og fordi filmen får mye hype nå, fordi den er kontroversiell.

Rekordsalg

I Namsos er det så langt solgt cirka 500 billetter.

- Det er meget stor interesse. Vi har ikke opplevd maken siden den andre «Ringenes herre»-filmen, sier kinosjef Ingeborg Flornes.

Begge to de premiereforestillingene fredag er så og si utsolgt, og godt over halvparten til den tredje er også revet vekk.

Kinosjef ved Oppdal kino Morten Haagensen sier filmen har forhåndssolgt cirka 200 billetter.

- Jeg kan ikke komme på sist vi opplevde det. Premiereforestillingen har vært utsolgt i lang tid, men vi har fått klemt inn en ekstra forestilling samme kveld. Så ennå er det god kapasitet hele helga, sier Haagensen.

Kinosjef i Stjørdal, Brit Skogan, sier forhåndssalget der er «brukbart».

- Vi har solgt om lag 250 billetter til begge premiereforestillingene. Jeg regner med et vil ta seg opp når det blir mer blest rundt filmen, sier Skogan.

Erotisk bestselger

«Fifty Shades of Grey» er basert på den erotiske boktrilogien med samme navn, der vi møter den unge litteraturstudenten Anastasia som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey. Bøkene har vekket stor oppmerksomhet på grunn av sine eksplisitte erotiske scener med elementer av sadomasochisme (BDSM).

Siden lanseringen har boktrilogien blitt oversatt til 51 språk og solgt over 100 millioner eksemplarer. Det gjør den til en av de raskest selgende bokseriene noensinne.

Besøkte sexhule

Dakota Johnsen (24) har rollen som Anastasia Steele, og Jamie Dornan (32) spiller Christian Grey. I et intervju med Elle forklarer Dornan at han oppsøkte en såkalt sexhule for å forberede seg til rollen.

– Jeg dro dit. De ga meg en øl og gjorde det de....likte. Jeg så en dominant med to av sine underdanige, forteller skuespilleren til Elle.

Før de gikk i gang med innspillingen utformet 32-åringen en skriftlig kontrakt som gikk ut på at kjønnsorganet hans ikke skulle vises frem i filmen.