Filmstudenten Aurora Langaas Gossé fra Trondheim er plukket ut som en av semifinalistene i årets Student Academy Awards i Los Angeles. Det skriver NRK Trøndelag. Kåringen kalles populært «student-Oscar».

- Jeg fikk en telefon fra dekanen ved skolen og jeg skjønte absolutt ingenting. Jeg måtte spørre flere ganger om han kunne gjenta det han sa, sier Gossé til NRK.

Laget i Trondheim

Filmen hun er nominert med heter «Vi som ser i mørket» og var Gossés eksamensfilm ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

- Jeg vil lage en film om to som betyr mye for hverandre, men som må gi slipp. Jeg føler at fengselet som bakteppe vil legge et ekstra lag på det hele, sa Gossé til adressa.no da vi skrev om filmen i fjor.

Filmen er spilt inn i Trondheim.

- Trondheim er en fantastisk by som fortjener å bli sett på film. Det fins mange muligheter i byen, og alle som jobber med filmen ble veldig ivrige da de fikk se hvor vi skulle filme, fortalte Gossé.

Helt i toppen

I en Facebook-post opplyser teamet bak filmen at de ble valgt ut blant 1686 filmer. At de nå er videre til semifinalen gjør at de er blant de øverste fem prosentene av bidragene.

I august gjøres en ny utsiling, og det blir da klart om teamet får dra til Los Angeles for å delta på selve prisutdelingen.

«Student-Oscar» ble for alvor en del av den trønderske bevisstheten da Hallvar Witzø vant prisen i 2011 med sin kortfilm «Tuba Atlantic». Året etter ble produsent Elisabeth Kvithyll fra Stjørdal tildelt Amandapris for beste kortfilm med «Å vokte fjellet», og hun har siden da vunnet flere priser internasjonalt.

Filmen kan du se hos NRK her.