Borch Åmots hus ligger i en såkalt «hvit sone» i Jølster, et område hvor det i utgangspunktet ikke skal være mulig å få inn TV-signalet. Men likevel tenkte han at han skulle prøve å legge inn RiksTV, skriver Firda.no.

Resultatet var som forventet. Nemlig veldig dårlig. Borch Åmot fikk inn et par kanaler og TV 2.

– Skulle jeg se TV 2, måtte jeg ut og snu på antenna. Men det var mest hakking, sier Borch Åmot.

Så ankom gråtrosten huset på Helgheim og fant det praktisk å bygge rede akkurat på antenna. I redet la fuglen fem fine egg.

– Jeg hadde ikke fått montert antenna ordentlig fast, så da redet ble anlagt på den, vridde den seg slik at den sto rett opp. I en slik retning er det fullstendig ulogisk at den skal ta inn noe som helst, sier den ferske «husverten». Borch Åmot jobber innen TV-bransjen og mener han har god greie på slikt.

Stor var derfor overraskelsen da han slo på TV-en for å se på en DVD og oppdaget det klareste TV-bildet som noen gang er tatt inn på Helgheim i Jølster.

– Jeg får inn absolutt alle kanalene, sier en fornøyd TV-titter, og takker gråtrosten for at han nå kan nyte en fullverdig kanalpakke.

Så spørs det hvor lenge han kan regne med å nyte godt av TV-tilbudet. Gråtrosten foretrekker nemlig å bygge reir i trær, og når eggene er klekket etter en 14 dagers tid tar det ytterligere to uker før småtrostene er flygedyktige og forlater redet. Spørsmålet er om TV-signalene blir dårligere da.

– Jeg håper jo dette holder, hvis ikke får jeg vel legge oppi noen egg selv, smiler Borch Åmot.