Gullmedalje nummer 11 i VM førte han opp på toppen av VM-rankingen gjennom alle tider. Side om side med Frank Luck og Alexander Tikhonov. Men ingen kan skilte med 84 verdenscupseiere i skiskyting slik som Bjørndalen kan. Pluss en i langrenn.

- Klart det er artig å være på topp av en slik liste, men det betyr mer for meg å prestere gode løp. Det gjorde jeg i dag selv om skytingen ikke var helt klaff. Godt det da likevel holder til seier, sa Bjørndalen mens han turnerte alle som ville ha en bit av ham like selvfølgelig som alt annet, og i et tempo som nesten overgikk det han hadde i løypa.

Ikke optimalt

For det har liksom ikke vært noen selvfølge at Kongen av skiskyting skulle lykkes i dette VM. Da han ble syk i november og var ute i av skikkelig trening i tre uker, fikk selv systematikeren Bjørndalen noe å tenke på. I en sesong der VM var det store målet, måtte planene legges om.

- Jeg måtte ta noen grep og legge inn treningsperioder som ikke helt var på tidspunkt som var tiltenkt. Jeg måtte droppe noen konkurranser for å få de nødvendige treningsperiodene, men det viser seg nå at det var riktig gjort, sa Bjørndalen som både sto over en verdenscuprunde i Hochfilzen før jul, den store gallaen i Gelsenkirchen i romjula, samt en av konkurranse i Anterselva.

- Det er aldri lett å stå over konkurranser, og spesielt i Anterselva som er mitt andre hjem. Men jeg er glad nå for at jeg gjorde det. For det var ikke noe selvfølge at jeg skulle lykkes her, sa Ole Einar.

Tapte nesten

Mesteren trodde ikke at han skulle kjempe om gullet med to strafferunder. Men farten i sporet var stor.

- Det ble et sjakktrekk av oss å velge å starte sent. Føret ble nok skarpere. Ut på sisterunden fikk jeg høre at jeg kjempet om seieren. Da ga jeg alt og ledet vel på Lars med seks-syv sekunder på toppen. Våget likevel ikke å ta alle sjanser i de krappe utforkjøringen og tapte litt. Desto bedre at det likevel holdt, sa Bjørndalen som sikret gullet med 1,2 sekunds margin.

- Hva med søndagens jaktstart?

- Nå skal jeg spise godt, få massasje og sove godt. Så får vi se. Det er tett bak oss fire nordmenn, og det er ingenting avgjort. Tror skytingen kommer til å bli veldig avgjørende i en krevende løype der farten blir stor på isete underlag, sa Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen tok gull nummer 11 i VM. Foto: SCANPIX