Det sammenkveilede paret Jay (Jason Segel) og Annie (Cameron Diaz) er praktisk talt personifiseringen av Kama Sutra. Men når paret får barn blir det andre boller, og sexen forsvinner brått. For å tenne gnisten igjen filmer de seg selv under akten.

Dessverre er Jays datasystem noe klønete, og han blir aldri helt klok på den berømte «skyen». Plutselig er sexfilmen synkronisert til en haug av iPader hos venner og bekjente, og en ukjent mottaker forsøker å presse Jay for penger. Kona Annie prøver samtidig å selge bloggen og imaget sitt, og må opprettholde en viss offentlig figur. Dermed drar paret ut på en desperat jakt for å slette alle eksemplarer av filmen.

«Sex Tape» har et banalt tema, men forsøker heldigvis sjeldent å være noe annet enn en situasjonskomedie om et desperat ektepar. Det er dessverre langt mellom gode betraktninger og vitser, selv om parets raljering om den ubegripelige «skyen» glimter til innimellom. En honnør går også til Rob Lowe, som spiller en streit, dog kokainbrukende sjef. Bortsett fra rusen minner rollen om gladlaksfiguren hans i tv-serien «Parks and Recreation», bare kjedeligere, og dette er en skuespiller med enormt skrullepotensiale. Også «The Office»-sekretæren Ellie Kemper gjør en langt bedre jobb på tv-skjermen enn på lerretet. Da blir konklusjonen raskt at manuset er tamt, fordi skuespillerne har bevist de kan prestere bedre. Jason Segel er for nedpå, mens Diaz er irriterende manisk.

Nysgjerrige ungdommer kan oppsøke «Sex Tape» ut fra markedsføringen og tittelen, men det de får servert er en kjip komedie for voksne som sliter med familie- og sexlivet. Filmen har et aldri så lite fugl-eller-fisk-dilemma.

Filmen er ikke totalt fantasiløs, men klarer ikke å utnytte de få gode ideene til det fulle. Det blir med et lite snøft her og der, før sexteipen er over. Tidsånden har egentlig lært meg at sex er gøy, men nå ble jeg brått usikker.

Trøtt sexliv: Jason Segel og Cameron Diaz må ta en alvorsprat om blomstene og biene (AP Photo/Sony Pictures, Claire Folger) Foto: Claire Folger, Ap