Eneren ble hyllet som kultfilm – nå har oppfølgeren blitt satt på kinoprogrammet, og har premiere fredag 8. august.

– Det som skiller seg ut med denne filmen er jo at voldsscenene er så godt laget, sier Terje Eidsvåg, Adresseavisens filmekspert.

Britiske Daily Mirror skriver at filmen kanskje er 2014s mest voldelige, men muligens også den beste.

Les også: 20 000 færre kinobesøkende

Les også: Ingrid Bolsø Berdal rørt over «Hercules»-responsen

Regissør Gareth Evans og hovedrolle Iko Uwais står for det Eidsvåg kaller «en utmattende overdose brutal ondskap».

I filmen spiller Iko Uwai en undercover politimann i fengsel og blant mafia i Indonesia. Dermed er blodbadet ferdig tappet til norske kinogjengeres forlystelse.

– Det er nok en film fansen vil dyrke, men om noen klarer å forville seg inn på en visning kan de bli fysisk dårlige, sier Eidsvåg.

– Folk vet hva de går til

Arild Kalkvik, direktør i Trondheim Kino, tror ikke risikoen er stor for å tilfeldigvis havne i en sal hvor «The Raid 2» vises.

– Dette er nok ikke en film mange ser uten å vite hva de går til. Den er ikke engelskspråklig, og har en 18-årsgrense som er et ganske tydelig hint til publikum, sier Kalkvik.

Han viser til Medietilsynets vurdering av filmen, og tror den primært vil bli oppsøkt av de som likte eneren. Kalkvik poengterer også at 18-årsgrensen er absolutt, og at det ikke er mulig å ta med seg noen under aldersgrensen inn.

– Den blir nok besøkt av menigheten som likte den første. Den kan også tiltrekke seg voksne som har fått for lite action i sommer, sier Kalkvik.

Sammen med «Hercules» er nemlig «The Raid 2» en av få actionfilmer i sommer med høyere aldersgrense enn 11 år.

Se trailer for «The Raid 2» her (noen grafiske scener).

– Svært brutale skildringer

Filmen har av Medietilsynet fått en absolutt aldersgrense på 18 år. Begrunnelsen lyder slik:

«Denne filmen inneholder store mengder svært brutale, detaljerte og blodige draps- og voldsskildringer. Den kan ikke gis 15-årsgrense eller lavere, og må vises med absolutt 18-årsgrense.»