Gå til mobilutgaven
forsiden

Kaldt på bunnen

Kaldt på bunnen

Indianer og hvit i pengetrøbbel på grensa mellom Canada og USA i røff realisme rundt kvinner på randen.

Innestengt i gullgruve med Antonio Banderas

Ujevn katastrofefilm fra virkeligheten om 33 chilenske gruvearbeidere innestengt i flere måneder.

Tenåring uten skam

Svært lovende debut om tenåringsjente som innleder forhold til moras kjæreste.

Marlon Brando snakker!

Fascinerende, om litt begrenset dokumentar om Marlon Brando.

Amerikansk rulett

Spillegalskap som undergangsdrift i brukbar nyversjon av glemt 70-tallsperle.

Utrolig gjeng

Severdig dokumentar om underkjente L.A.-musikere som spilte på nesten alle platene på 60-tallet.

James Browns funky liv

Musikk og hovedrolle er best i ujevn, men underholdende film om James Browns liv og musikk.

4

FROZEN RIVERI en ny generasjon amerikanske filmskapere som skildrer hverdagsliv på nedersiden av samfunnet, er Courtney Hunt et av de løfterike navnene. At hun lager sin første spillefilm i en alder av 45 gir «Frozen River» en modenhet og en følelse av levd liv som amerikanske debutfilmer ikke har for mye av, svært gutteromsfikserte som mange av dem er.«Frozen River» var en av de gode filmene på Kosmorama i år, og for dem som ikke så den på stort lerret der, så er den blant de mest interessante amerikanske filmene som går rett på dvd denne sesongen. Koblingen av historie, landskap og skuespillere vitner om en filmskaper, i stand til å rulle opp et drama fra nedsiden av det amerikanske samfunnet, så raffinert at det nesten blir litt for velsydd.Melissa Leo viste i Tommy Lee Jones «Three Burials» at hun er god til å spille røffe, sterke, voksne kvinner. Her får hun enda mer rom, som tobarnsmor belånt opp til pipa, med en spillegal mann som har stukket av ved filmens start. Bruken av det snødekte landskapet og en frossen elv, løfter den kvinnelige buddy-filmen hvor nød lærer fattig hvit kvinne og mistilpass indianerkvinne å smugle ulovlige innvandrere gjennom indianerland mellom Canada og USA.Filmen er godt spilt og imponerende gjort hele veien. Om den har en svakhet, så er det at det er plassert litt for mange elementer i historien, med julaften som et slags klimaks både for menneskesmugling, familiedrama og tøffe, men fortvilte kvinner på randen av alt. Likevel solid, velspilt og løfterik debut fra en filmskaper som vil bli enda bedre om hun prøver på litt mindre på en gang.Ekstramateriale: Trailer.Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus