Røff britisk krim

Solid britisk serie om drapsmann som slippet ut av fengsel mot å gjøre uoffisielle, skitne jobber for myndighetene.

Saken oppdateres.

Dvd

THE FIXER

Av: Neil Cross, Ben Richards

Med: Andrew Buchan, Jody Latham

Norsk dvd-premiere på britisk tv-krim-serie som fikk mye ros da den gikk på tv i England i 2008. Andrew Buchan spiller ung mann med drapsdom etter å ha tatt livet av slektningene som misbrukte hans søster seksuelt. Han får mulighet til liv utenfor murene, mot å gjøre skitne jobber mot fæle folk for politiet.

Andrew Buchan spiller hovedrollen, mens veteran Peter Mullan gir serien autoritet og tyngde som eks-politimann som bruker vår mann som en slags leiemorder på vegne av samfunnet. Etter skjematisk, brutal start skrur serien seg bedre til, med intrige og menneskelig drama til å balansere det brutale selvtektsplottet.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

MER KRIM PÅ DVD:

UNDER HUDEN (terningkast 5)

Regi: Pedro Almodóvar

Almodovar og Antonio Banderas gjenforenes i styggpen emosjonell thriller om plastisk kirurg som hevner overgrep mot sin datter på operasjonsbordet.

BROEN (terningkast 5)

Av Bjørn Stein

Årets store snakkis på krimfronten på norsk tv er brutal svensk-dansk serie med utspekulert drapsmann og fascinerende kvinnelige etterforsker med manglende sosiale antenner.

SHERLOCK (terningkast 5)

Av Mark Gatiss, Steven Moffat

I påvente av at andre sesong også kommer på norsk dvd, er de tre første episodene av BBCs sprudlende nyversjon av klassisk britisk krim verdt å oppdage eller se igjen.

MULDVARPEN (terningkast 4)

Regi: John Irvin

I påvente av at den eminente filmversjonen med Gary Oldman kommer på dvd, er tv-serien fra 1979 med Alec Guinness som Smiley en klassisk spionthriller, selv om den har falmet litt med årene.

Utforsk tema:
Vis debatt
comments powered by Disqus

Trykk her for debattregler

Gikk du glipp av disse?