forsiden

Brødre i slåssing

Brødre i slåssing

MMA-blanding av «Rocky» og «The Fighter» vinner stort på tre eminente skuespillere i og ved ringen.

4

WARRIOR

Garantert kultfilm, med bred norsk premiere på hjemmekino

En av årets beste amerikanske filmer, av den beste amerikanske filmskaperen under 40, med bred norsk premiere på hjemmekino.

God skotsk western med Fassbender

Toppskuespillere i annerledes western av skotsk debutant.

Dårlig om Hank Williams

Sterk historie, fantastisk musikk og gode skuespillere i mislykket film om Hank Williams.

Utsøkt animasjon for voksne

Utsøkt amerikansk animasjonsfilm for voksne.

Innestengt i gullgruve med Antonio Banderas

Ujevn katastrofefilm fra virkeligheten om 33 chilenske gruvearbeidere innestengt i flere måneder.

DVD

WARRIOR

Regi: Gavin O'Connor

Med: Tom Hardy, Joel Edgerton, Nick Nolte

MMA eller Mixed Material Arts som kampsporten heter, finner på film sjelden veien til kino i Norge. Likevel er det litt rart at «Warrior» slippes rett på dvd her til lands. Det ut fra kvaliteten, den kommersielle appellen og skuespillerne som er satt til å bære historien.

Storyen minner til forveksling om en middels boksefilm. En forfylla far og ex-trener med to voksne sønner som forakter ham. De prøver å takle vanlig liv, men lar seg lokke til ringen for slåssing av økonomiske årsaker.

Regissør O'Connor og tre av skuespillerne gjør dette til mer enn en maskulin slåsskampfilm. Nick Nolte ble nominert til Oscar for innsatsen som rusten far, men det er Tom Hardy som en ung Brando av en Irak-veteran og Joel Edgerton som mattelærer med blåveis som gjør «Warrior» til god amerikansk b-film.

Gavin O'Connor laget sist den underkjente politifilmen «Pride and Glory»(2008) og viser igjen solid lag med hardtslående drama med stolthet, moral og familie. «The Fighter» er nok en bedre blåveis av en film om brødre i ringen, men Tom Hardy som snart blir å se i «The Dark Knight Rises» viser at han er en av de mest spennende skuespillerne på film for tida.

Ekstramateriale: Bakomfilmer med mer.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema: