forsiden

Grusom 40-årskrise

Grusom 40-årskrise

Film med trøkk går utenpå det meste av amerikansk dataanimasjon.

Grotesk massakre på romstasjonen

Flubbers bror inntar verdensrommet i nervepirrende, men uoriginal horror-sci-fi.

En lekker spansk en

Noveller av Alice Munro til film av Pedro Almodóvar preges mer av han enn henne, i lekkert melodrama.

Fabelaktig Harry Potter-spinoff

Masse energi, fantastiske effekter og tablåer skaper topp underholdning for flere enn Harry Potter-fans.

«Høstens viktigste og beste Netflix-produksjon er verken tv-serie eller drama»

Rystende og god dokumentar om hvordan krigen mot narkotika og fengslig av fargede har blitt en slags forlengelse av slaveriet i USA.

Spektakulær skisport uten nummer på brystet

Fantastiske scener på ski og snowboard i spektakulær setting.

Tam heksedans

17 år etter at «The Blair Witch Project» startet «found footage» -bølgen er det på'n igjen. Men denne gangen er det mangelen på orginalitet som skremmer mer enn heksa sjøl.

Bandet som ga oss sugemerke og blåveis

Energisk og fornøyelig, men litt for nærsynt Oasis-dokumentar.

Barneraneren som kom inn fra Groruddalen

«Barneraneren» er interessant både som røft ungdomsportrett fra Norge i dag og som diskutabel dokumentar.

Strålende Isabelle Huppert!

Som en god, feminin fransk Woody Allen-film uten humor, med strålende Isabelle Huppert.

17-åring i sex- og familieklemme

Godt ladet identitetsdrama om arv og miljø med utforskende 17-åring i biologisk klemme.

Det er ikke bare i Erlend Loes barnebøker og på teaterscenen truckfører Kurt stikker hodet frem. Suksessen på Trøndelag Teater med «Kurt koker hodet» ga næring for nye eventyr med den populære skikkelsen. Et stort barn i et underfundig univers, til tider ganske furten. Humørsvingningene får man et signal om når barten endrer struktur.Akkurat det gjør mannens pryd ganske ofte når Kurt går til filmen, hvor 40-årskrisa tar tak i hovedpersonen, hvor selvtilliten får en knekk. Bedre blir det ikke når nabolaget endres radikalt når den meget viktige doktor Petter flytter inn. Derfra og ut blir ikke livet helt det samme for Kurt og familien. Fra snill og stabil familiefar endrer truckføreren profil og blir mer enn grusom, han vil bli både lege - og statsminister.Svært tro mot Kim Hjortøys bokillustrasjoner har animatørene i Qvisten Animations utviklet karakterer med energi og dybde, som engasjerer og forbløffer. Med bevegelser, bakgrunn og effekter, som går enhver Hollywood-produksjon av samme kaliber en høy gang. Det gamle ordtaket om at tålmodighet skal belønnes får her full uttelling.Trønderdominansen er sterk i denne produksjonen. Ikke bare har forfatter Loe levert underlaget basert på to av sine bøker i serien: «Kurt Quo Vadis» og «Kurt blir grusom». Regissør Rasmus Sivertsen fra Inderøy har sørget for stram formidling hvor det går mer enn kjapt i svingene, med Black Sabbath-inspirert musikk som underlag. Når vi så topper med Paul Ottar Haga som pol'timainn som stadig kauker «Rosenborg» er det klart for en animasjonsopplevelse av første klasse. Men først og fremst er dette Atle Antonsens seier i sin formidling av Kurt.Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema: