Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys under pressekonferansen i Oslo fredag der hun presenterte Øystein Djupedal som ny fylkesmann Aust-Agder. Foto: SCANPIX

Han mener den er urettferdig og at det må skilles mellom saksbehandling og person.

– Det har vært en prosess som kan kritiseres, men det er langt fra å kritisere behandlingen av saken og det å gå ut med så harde ord som enkelte har gjort her, sier Røysland til NRK.

Heftige reaksjoner

Djupedal ble utnevnt til fylkesmann i Aust-Agder sist fredag, etter først å ha konkurrert med partikollega Inge Ryan om stillingen i Nord-Trøndelag. Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) grep så personlig inn og ba Djupedal søke, en hel måned etter at fristen gikk ut.

Utnevnelsen utløste heftige reaksjoner på Sørlandet, der flere politikere fra opposisjonen sa nei takk til å bli pådyttet en politiker som ikke ble funnet god nok til å få stillingen i Nord-Trøndelag.

Røysland mener at Djupedal har bred politisk erfaring og en kontaktflate i det sentrale politiske miljøet som gjør ham til en styrke for fylkesmannsembetet i Aust-Agder.

– Ingen av søkerne kan vise til noe lignende, sier Aps fylkesleder.