Aldri før har det blitt delt ut så mange seksere på terningen til spill som i høst. Og aldri før har kvaliteten på disse toppspillene vært bedre enn akkurat nå. Det er nesten så en blir flau over å dele ut den ene sekseren etter den andre.

Men så kommer da altså Super Mario Galaxy ramlende ut av dette overflødighetshornet av spillglede, og setter en ny og skyhøy standard for hva det fra nå av kan gies toppkarakterer for.

Super Mario Galaxy er sannsynligvis det aller beste spillet som noensinne er laget. Nei, forresten stryk ordet "sannsynligvis". Super Mario Galaxy ER det beste spillet noensinne.

Hva? Tror du meg ikke? Vel, vel. Ta da en titt på noen andre anmeldelser enten på nett, i blader eller i aviser. Eller kjøp spillet selv og se hva du synes. Men faktum er at per i dag ( kun seks dager etter lanseringen), så er Super Mario Galaxy det spillet som har oppnåd høyeste rangering av alle spillanmeldelser noensinne på statisikknettsiden Gamerankings.

Super Mario Galaxy flommer over av en slik spillglede at det er simpelthen umulig å forholde seg likegyldig til det. Uansett om du er 8 eller 80 så er Super Mario Galaxy mest av alt et spill som makter det utrolige kunsstykket å appelere til absolutt alle. Det er sjelden det lar seg forsvare å bruke begrep som "mesterverk" om dataspill. Men Super Mario Galaxy er et mesterverk. Et interaktivt mesterverk som kun kan sammelignes med seg selv.

Super Mario Galaxy er den offisielle etterfølgeren til Super Mario Sunshine fra 2002. Et spill som skuffet mange. Men Galaxy skuffer ingen. Dette er både nybrottsarbeide og klassisk plattform-action i en og samme pakke.

Det hele starter med at Bowser kidnapper prinsessen for n`te gang ( skulle tro at hun hadde lært nå, men nei da...). Men denne gangen er det ikke i et mørkt fangehull i et fuktig slott av hun havner. Derimot et sted langt ute i verdensrommet og det er opp til vår rødkledde rørlegger-helt å redde henne.

I Super Mario Galaxy er det et hundretalls stjerner å finne. Noe som i klartekst betyr like mange oppdrag og verdener. Og for noen verdener! Nintendo har her latt tyngdekraft være tyngdekraft og har laget noen helt fantastiske settinger for vår italienske helt. Noengang hatt lyst til rusle rundt en hel planet? Det kan du nå gjøre i Super Mario Galaxy.

Hver eneste nye galakse i spillet har i gjennomsnitt åtte planeter hver. Og med tanke på at det finnes et hundrealls galakser å utforske så sier det seg selv at du får valutta for pengene. Og når jeg i tillegg forteller det av hver eneste en av disse galaksene er helt unik, så skulle du ha en sånn noenlunde oppfatning om hvor stort spillet egentlig er.

Men kan da et så enormt og omfattende spill være like morsomt - hele tiden? Svaret er et rungende ja! Til tross for det myldret av valgmuligheter så er du aldri i tvil om hvor du skal gå. Nintendo har klart det nesten umulige kunststykket å gjøre noe som i utgangspunktet er komplett uoversiktlig ( nemlig kosmos) til noe som er 100% intuitivt. Super Mario Galaxy er således en gigantisk triumf for både Nintendo som spillutviklere og Wii-konsollen som spillplattform.

Så kjøp dette spillet til deg selv, mor, far, bestemor og minstemann. Kjøp det til katta di. Selv den kommer til å kose seg glugg ihjel med fargesprakende mesterverket av et spill. Sånn, nå er det sagt. Og hadde det ikke vært for at jeg hadde så fryktelig mye å si om dette spillet så ville jeg ha påstått at det har gjort meg målløs. For så super-fenomenalt-fantastisk er det altså.

OPPTUR: Forestill deg en terning med minst ti øyne på.

NEDTUR: Her finner du ingen nedtur, nei.