Årene løper fort i skilpaddeverden, og siden sukkersøte «Sammys eventyr – Den hemmelige passasjen» kom i 2010 har Sammy og Ray rukket å bli bestefedre. Barnebarna skal nå ut på sin første svømmetur, og det ender i katastrofe. Sammy og kompisen Ray blir fanget av jegere og ført til et vannshow utenfor Dubai for å underholde turistene. Nyutklekkede Ricky og Ella med venner må redde dagen.

Skumle sjøhester, spinnville hummer og sleipe slimåler. Oppfølgeren om Sammy er mer spennende, med et rausere utvalg av gode og onde karakterer enn den opprinnelige filmen. Noen fisker er faktisk morsomme. Likevel har 3D-verden under vann blitt fattigere, bare korallrevene spruter en sjelden av farger. Skilpaddevennene er grovt animert uten så fine farger, tekstur og dybde som fiskene i «Oppdrag Nemo». Dette er ikke Pixar.

Aldersgrensen på sju år er satt med god grunn. Krabber i kloakken og skumle sverdfisk kan bli litt skummelt for de aller minste, selv om jeg som voksen setter pris på dramatikken. Moralen derimot er vakker og ven: Dyr trives ikke i bur. Skilpadder vil svømme rundt på det åpne havet, og fisk som er innesperret kan bli helsprø. Det er noe å tenke på for alle akvariumseiere, og turister som drømmer om vannshow.