- Vi så bare at han tok opp en pistol og skjøt. Det kunne vært hva som helst, sier Erik André (14).

Fetterne Erik André (14) og Phillip (18) var sammen med kameraten Kenneth (13) på besøk hos bestemor på Angelltrøa. Mens guttene i 13-tiden i går satt og spiste utenfor Bunnpris på Angeltrøa, stoppet en svart Audi med flere menn inne foran dem.

- Tømte magasinet

Guttene forteller at føreren smilte og lo mens han trakk opp en pistol og begynte å skyte mot dem. Han tømte magasinet, satte inn et nytt, og fortsatte å skyte vilt mot de vettskremte guttene som prøvde å komme seg unna. Så kjørte bilen vekk. En ansatt ved Bunnpris like ved var vitne, og bekrefter historien.Erik Andre, som er fra Frosta, ble truffet fire steder. To kuler traff ham i halsen, én i haken og én i armen. Blødende fikk Erik André hjelp av butikkansatte til å tørke av seg blodet og ringe politiet. De andre ble ikke truffet.

- Kjemperedde

- Vi var kjemperedde, vi så bare at han tok opp en pistol og skjøt. Det kunne vært hva som helst, sier Erik André, som er lykkelig for at han ikke ble truffet i øyet. Etter episoden dro han til legevakten, og det ble tatt røntgenbilde av halsen hans for å forsikre seg om at ingen kuler befant seg inne i kroppen.

Så føreren

Det hele gikk veldig fort, men guttene så tydelig at føreren lo mens han skjøt.

- Det føles helt jævlig. Man skulle tro at det var trygt å spise lunsj ute, sier Phillip, som er på besøk fra Sarpsborg.

Etter skytingen ble det funnet kuler fra pistolen som ble brukt. Basert på kulene antar guttene i ettertid at det var en luftpistol som ble brukt til å skyte mot dem.

Politiet etterforsker

Guttene forklarer at det var flere menn i 20-årene i bilen, og at de så ut som de hadde utenlandsk opprinnelse. Guttene hadde aldri hadde sett dem før.

- Vi ser meget alvorlig med situasjoner hvor skytevåpen blir avfyrt, sier Elisabeth Nermoen fra politiet. Hun bekrefter at dette er en prioritert sak. Både guttene og faren til Kenneth ble i går kveld avhørt av politiet. Politiet ønsker også å komme i kontakt med vitner som oppholdt seg ved Bunnpris på Angelltrøa i ett tiden i går formiddag.

Sjokkert far

Guttene ringte politiet like etter hendelsen, og fikk beskjed om å dra til legevakten. Politiet skal ha sagt at de ville ringe tilbake om 30 minutter, men telefonen kom aldri. Bjørn Refsnes, faren til Kenneth, kom sjokkert hjem i 5-tiden og ringte selv politiet. Han fikk beskjed om at vakten ikke var informert, og at politiet ville ringe tilbake om nye 30 minutter, noe de ikke gjorde. Han ringte selv tilbake etter en og en halv time, og fikk omsider beskjed om å ta med guttene ned på stasjonen til forklaring.

- Jeg er så langt frustrert og skuffet over politiets håndtering av saken, sier Bjørn Hernes.

Ved Bunnpris på Angelltrøa ble (f.v.) Kenneth Hernes (18), Erik André Raaket (14) og Phillip Aastrup (13) beskutt. Erik André ble truffet av fire kuler. Foto: Kim Nygård
Truffet. Erik André Raaket ble ikke alvorlig skadd av skuddene, men er lykkelig for at skuddene ikke traff øynene hans. Foto: Kim Nygård
Rester av kulene som de tre guttene ble beskutt med. Foto: Kim Nygård