I kveld åpner Jay-Z Hovefestivalen og den amerikanske rapperen framstår som sommerens kanskje gjeveste booking i Norge. De norske superprodusentene i Stargate spilte en viktig rolle da Jay-Z ble klar for Norge.- Han kom til oss og sa at han hadde fått forespørsel fra Hovefestivalen. Han lo godt av navnet - for han går jo under kallenavnet «Hova». Han fleipet med at festivalen var oppkalt etter ham. Vi gikk god for at det var en bra festival, forteller Mikkel Storleer Eriksen i Stargate.

- Vi er i Jay-Zs hender

De siste to årene har trondhjemmeren jobbet tett med Jay-Z - først som produsent for flere av Jay-Zs artister i selskapet Def Jam og det siste året som leietaker i legendens studiokompleks Roc The Mic på Manhattan. I mai var forholdet ekstra tett ettersom Jay Z-s kone Beyoncé Knowles var i studio med Stargate. - Jay er veldig interessert i det vi holder på med og er en sympatisk mann. Det er lett å glemme hvilken legende han er så lenge vi samarbeider med ham. Sammen med Ne-Yo og Rihanna har Stargate levert en stor mengde hits til Def Jam og derigjennom vært med å bygge Jay-Zs imperium. Eriksen understreker at Jay-Z ikke bare er en businessmann, men også en stor kunstner. Men det merkantile er godt til stede - noe også Mikkel har merket. - Egentlig er vi helt i hendene på Jay-Z. Vi jobber i studioet hans, produserer kona hans, spiser på restauranten hans Spotted Pig og fester på klubben hans 40/40s og tidligere jobbet vi for plateselskapet hans. Men klærne hans går vi ikke i, altså. De passer svært dårlig på lange, tynne bleikinger som oss, flirer produsenten.

«Best rapper alive»

Vi ber Mikkel beskrive Jay-Zs innflytelse på hip hop og r'n'b. - Han er jo den beste nålevende rapperen - men også fullt på høyde med Biggie og Tupack. Han har gitt ut 11 plater som alle har høyt nivå - men Blue Print-plata var kanskje viktigst. Den forandret jo hip hop. Dessuten har han så mye å melde. Da jeg så ham live, sto publikum og sang med på alle versene hans - det forteller at han har nådd ut med budskapet. Nå har han en ny label på gang som sikkert blir en suksess. - Hvordan er han live? - Jay-Z kan lage liv om han så står mutt alene på scenen. Jay-Z går på hovedscenen på Hovefestivalen i kveld kl 22.15.

Største festivalnavn: Jay-Z er sommerens heteste navn på den norske festivalhimmelen. I kveld spiller han på Hovefestivalen. Han ble anbefalt å dra av de norske produsentene i Stargate. Foto: SCANPIX