I over ett år har Margaret skrevet låter sammen med internasjonale størrelser, og den kommende plata er innspilt i London og Helsingfors. Satsingsnivået slår oss også idet vi entrer motefotograf Pål Lauklis kule studio på Grünerløkka. En hel liten hær med managere, stylingassistenter og hjelpere svirrer rundt. I midten en ugjenkjennelig blond og stylet Margaret dansende til ABBAs Dansing Queen i en ganske så fantastisk sølvkjole.- Plata skal hete «Pretty Scary Silver Fairy». Det forklarer antrekket, ler Berger etter fotoshooten.

Varm og kald Margaret

«Samantha» spilles allerede på radio og singlen er i salg 19. juni. Det er en saftig diskolåt - ganske langt unna den litt alternative Margaret som vi ble kjent med sist.- Det er mer kommerst dette ja. Plata er full av potensielle hitsingler og har enormt bra lyd. Jeg føler jeg har funnet soundet mitt nå, sier Hitra-jenta.Hun mener at hun aldri har vært mer delaktig i den musikalske prosessen enn akkurat nå.- Jeg har skrevet de fleste låtene, og dette er mer meg enn noe annet jeg har gjort, sier hun. Kanskje litt rart med tanke på glamouren i både diskosjangeren og det nye mer utstuderte imaget?- Jeg ville vise en mer leken side av meg selv, dessuten representerer det nye soundet en motsetning i meg, mellom det varme og det kalde. Jeg liker at min varme stemme blandes med hard og kald clubmusikk. Det blir en magisk blanding.Sommersingelen «Samantha» kan fort bli en landeplage i sommer. Det vil i så fall ikke være helt tilfeldig.

Sang til en vennine

- Den er laget for det formålet ja, smiler Berger.Tema for teksten i låta er imidlertid ikke bare sommerfrisk. - Sangen er skrevet til en venninne, men fungerer som ei låt til alle jenter der ute som strever for å bli den drømmedama som guttene vil ha. Jeg har kalt låta «Samantha» for å hinte i retning av Samantha Fox, som nettopp var den drømmedama ingen kunne leve opp til.Margaret ser deg rett i øynene når hun snakker og krever å få respekt som artist. Hvorfor har akkurat hun unnsluppet «Idol»-stigmatiseringen?- Det er vanskelig å svare på, men i bunn ligger det at jeg hadde en plan og at jeg har ekstremt stor tro på meg selv. Det må man ha i denne bransjen, slår Margaret fast før hun nok en gang må inn foran fotografens studioblitz.

Ny og utfordrende stil: Margarets kommende plate blir mer danse-gulvorientert enn tidligere, og da kreves det en råere stil. - Jeg vil vise fram en mer leken side av meg selv, sier Margaret.
Vanskelig å velge: Etter en halvtimes fotosession er det vanskelig å velge akkurat det rette bildet. Fotograf Pål Laukli og Margaret selv har siste ordet.