- Vi trodde ikke ekstrakonsert var en realistisk mulighet. Men etter den ekstreme pågangen til den første konserten, bestemte vi oss for å prøve, forklarer Stein Vanebo i Trondheim Concerts.LES OGSÅ: Flytter bryllupet for å slippe til Elton John

LES OGSÅ: Elton John kommer til Trondheim

- Det verste som kan skje for en konsertarrangør er å ikke selge billetter. Det nest verste er å ikke ha billetter å tilby alle som ønsker å komme. Den balansegangen er en del av utfordringen i bransjen som en pent må venne seg til. Men sist fredag var det vondt å oppleve alle som fortvilte over at de ikke fikk tak i billett, sier Stein Vanebo om de 10 000 billettene som gikk unna på under ti minutter.

Blant hindringene for å få gjennomført en eventuelt ekstrakonsert var at Sverresborg var bortleid til et bryllup dagen etter konserten. Kvelden før Trondheimskonserten spiller Elton John i Ålesund. Det så ikke lyst ut.

LES OGSÅ: Utsolgt på ti minutter

- Vi måtte likevel prøve å få til noe, og den voldsomme interessen for billetter måtte også ha gjort inntrykk på Elton Johns stab. De var interessert i å finne en løsning. Når vi nå får det til, betyr det at Elton John egentlig aldri gjør., nemlig å holde konsert tre kvelder på rad. Først en kveld i Ålesund, så to konserter i Trondheim.

Et forsøk på at Elton skulle spille fredag og søndag i Trondheim ble som ventet avvist. Dermed måtte brudeparet, som attpåtil hadde utsatt bryllupet ett år på grunn av Åge Aleksandersens konsert i år, spørres på ny. Det er deres velvillighet som gjør at 10 000 flere får mulighet til å oppleve Elton John når billettene til ekstrakonserten legges ut torsdag morgen.

Eller rettere sagt, 9000 billetter legges ut torsdag morgen, de tusen første fordeles til Facebook-venner av Trondheim Concerts i løpet av onsdag.

LES OGSÅ: Kritisk til forhåndssalg av billetter

- Vi har fått 1500 nye venner siden forrige fredag, så mange har merket seg fordelen som knytter seg til denne faste forbindelsen, sier Stein vanebo, som understreker at et fordelsprogram er noe alle konsertarrangører opererer med.

- Noen billettkjøpere er forvirret fordi de har møtt beskjed om utsolgt etter bare noen minutter sist fredag, mens andre slapp gjennom og fikk tak i billett nesten en time senere?

- Du kan få billett etter at det egentlig er utsolgt, men da skal du ha bra flaks. Første skritt i en kjøpsprosess er at billetter blir reservert mens kjøperen gjør unna de praktiske detaljer ved kjøpet. Om det gjøres feil i denne prosessen, eller om det ikke er dekning på kortet, blir reservasjonen etter en viss periode strøket og billettene igjen frigitt, forklarer Vanebo, som er svært glad for å kunne gi de mange skuffede Elton John-fans en ny mulighet.

- Jeg har aldri opplevd så mange fortvilte henvendelser etter en utsolgt konsert, sier Vanebo.