Storhetstiden var på 70-tallet, med hits som «Davy's On The Road Again», «Questions» og «Blinded By The Light». De vil nok også danne grunnstammen i konserten til Chris Thompson på Nidaros Blues lørdag 23. april.

Britiske Thompson hadde i mange år base i New Zealand. Nå bor han i Europa, og har tettere kontakt med sine norske, bergensbaserte musikere. Turneen i år er med supergitarist Mads Eriksens band, bestående av Frank Hovland (bass), Gunnar Bjelland (keyboards) og Zsolt Mescaros (trommer).

Vokalist og låtskriver

Thompson har vært aktiv både som vokalist og låtskriver helt siden gjennombruddet på 70-tallet, da Manfred Manns Earth Band var en av popens mest populære attraksjoner. Senere har han sunget med størrelser som Elton John, Tina Turner og Ray Charles. Mindre kjent enn rollen som frontfigur og vokalist er karrieren som låtskriver. Jefferson Starship, Isaac Hayes og Heart er blant artistene som har spilt inn hans låter. Men Thompsons mest kjente låt ble i sin tid spesialskrevet for australske John Farnham. «You're The Voice» er en selvsagt ingrediens på Thompsons konserter. Den var også der da Chris Thompson sist gjestet Trondheim. Han fremførte en medley av sine mest kjente hits under Ole Dalens julekonsert i 2014.

Fikk ungdommen sin i fleisen

«Det var som om publikum fikk ungdommen sin rett i fleisen under Thompsons avdeling. Manfred Manns Earth Band med Thompson som vokalist var blant de største bandene i en periode på 70-tallet, og dette er en periode i livet dette publikummet ikke glemmer med det første. Salen var et kok og Chris Thompson et stort glis da han forlot scenen. Han turnerer jevnt og trutt rundt i verden fra sin nye base i Belgia, men dette er første gang han presenterer en greatest hits-medley som dette», skrev vi etter konsertene på Scandic Nidelven for litt over et år siden.

Busk og Steele

Nå kommer han altså tilbake for en full konsert i nabohotellet Royal Garden. Blant de andre artistene som er foreløpig bekreftet på Nidaros Blues 21–24. april er Shayna Steele, Vidar Busk, Hat Fitz & Cara, Travellin' Brothers. Joakim Tinderholt og Victor Wainwright. Førstnevnte er en av få artister på bluesfestivaler med fortid som backingvokalist for Rihanna. Hun sang med henne i to år. Shayna Steele har også vært hovedvokalist for Moby, og backingvokalist for artister i spenn fra Yeah Yeah Yeahs til Bette Midler.

Ut av skuggen til Rihanna: Shayna Steele har jobbet i to år på veien med Rihanna. Nå satser hun på solokarriere.
Blues-tungvekter: Men Victor Wainwright er ikke en del av verdens mest kjente musikalske Wainwright-familie. Foto: Donna Criswell 901-831-5347
Med tro på blues: Vidar Busk kommer med sine True Believers til Nidaros Blues i april.