The Blasters fra Los Angeles var med sin punka rootsmusikk i begynnelsen av 80-tallet en forløper for de mange større bandene som skulle dominere fra midten av samme tiår.

Men frontfiguren Dave Alvin sluttet i bandet i 1986, og jobbet ikke med sin bror Phil igjen før Grammy-nominerte «Common Ground» i 2014. I fjor kom oppfølgeren «Lost Time», der de fortsetter dypdykket i blues- og rootsmusikken med hyllester til sine inspirasjonskilder – fra Leadbelly til James Brown, med spesielt fokus på Big Joe Turner.

The Blasters turnerte jevnt og trutt på klubbscener over hele verden, og var også innom Trondheim. Det var også Dave Alvin et par ganger på egen hånd ved et par anledninger. Nå er brødrene i gang igjen med turnering for alvor, og responsen har vært veldig bra også på studioarbeidet. «Common Ground» ble Grammy-nominert.

Dave og Phil Alvin spiller på Nidaros Blues fredag 22. april. festivalen åpner kvelden før, åpningskonserten i år er med duoen Claudia Scott og Henning Kvitnes som våren 2016 er på sin første turné som duo.

Blant de andre artistene som er foreløpig bekreftet på Nidaros Blues 21–24. april er den gamle Manfred manns Earth band-vokalisten Chris Thompson, Shayna Steele, Vidar Busk, Hat Fitz & Cara, Travellin' Brothers Joakim Tinderholt og Victor Wainwright. Førstnevnte er en av få artister på bluesfestivaler med fortid som backingvokalist for Rihanna. Hun sang med henne i to år. Shayna Steele har også vært hovedvokalist for Moby, og backingvokalist for artister i spenn fra Yeah Yeah Yeahs til Bette Midler.