Til helgen skal ett av verdens fremste orkestre, Berlinfilharmonikerne, holde konsert i Røros kirke. Sammen med et TV-team har de bestilt overnatting på Røros hotell, men der er nesten halvparten av de ansatte som skulle servere festmiddag tatt ut i streik. Det skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er forferdelig synd. Ikke bare for Røros, men for hele Norge, sier Mikael Forselius, direktør på Røros hotell til DN.

Vil få buffet

Konserten står imidlertid ikke i fare. Hotellet klarer å holde åpent, og musikerne får overnatting. Utover dét er det begrenset hva hotellet klarer å levere. Det som skulle være en storslått festmiddag med kortreist mat blir i stedet en buffet.

- Det er ikke med en god følelse vi serverer den når vi vet hva vi kunne fått til uten streiken, sier Forselius, som sier til DN at de vurderer å søke om dispensasjon.

Stor konsert

Prosjektleder Bjørn Nessjø har tidligere sagt at det som skal skje i Bergstadens Ziir er en drøm som har gått i oppfyllelse og at begivenheten kan sammenlignes med å få Rolling Stones til Trondheim.

Konserten skal direktesendes på NRK, svensk og tysk tv. Den blir dermed også tilgjengelig i Østerrike og Sveits. I tillegg skal den sendes som opptak i Kina, Japan, Sør-Korea og Tyrkia.

I konsertens pause vil det bli sendt en film om Røros. Den er 20 minutter lang, og skal blant annet fortelle om overgangen fra gruvesamfunn til lokalmathovedstad. Lokalmat som orkesteret altså ikke vil få fullt utbytte av.

Direktør Mikael Forselius ved Røros hotell vurderer å søke om dispensasjon for å servere Berlinfilharmonikerne. Foto: Jens Petter Søraa