Amund Vingelen (20) fra Trondheim og Thomas Løvseth (24) fra Buvika er begge med videre i årets Idol-runde.

Thomas Løvseth var sist ut av alle, og fremførte sangen «House of the rising sun». Det skapte stor begeistring blant de fire dommerne, og et enstemmig ja fra alle.

Ny Kurt Nilsen

– Journalister spør meg stadig om jeg har funnet «en ny Kurt Nilsen». Jeg har aldri vært så nær som i dag, sa Idol-dommer Gunnar Greve.

– For en avslutning! Drittøft! Helt konge! var andre kommentarer fra dommerne.

Løvseth er svært glad for at han får en ny mulighet til å vise seg frem på Idol:

– Det er mye venting og man vet aldri når man slipper til, men det var artig å få oppleve det. Selv om jeg vet at jeg har noe å komme med, hadde jeg ingen forventninger. Man er veldig prisgitt dommerne, sier han som hadde følgende kommentar etter at gullbilletten var sikret:

- Det her e' rått!

Fem videre

Amund Vingelen fikk hjelp av dommer Kurt Nilsen da han fremførte sin sang. Etterpå fikk han et soleklart ja fra Nilsen, og gikk videre med tre dommer-ja.

- Tørsten er stor til å komme videre, sa han.

Nå kan han glede seg til en ny runde senere i høst.

I tillegg til de to trønderne gikk også Laurine Deline fra Volda, Brylle Castro fra Tysfjord og Anniken Høva fra Hognfjorden videre.

Gjestedommer

Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars var vikar for Tone Damli under Idol-auditionen i Trondheim som ble gjennomført i slutten av mai.

– Jeg har jo en ganske annen musikalsk bakgrunn enn Tone, men det er jo mange måter å være popstjerne på. jeg var først og fremst ute etter å prøve å finne noe som var litt nytt og annerledes, sier Tuva til TV2.

Onsdag sendes andre del av Idol-auditionen fra Trondheim.

Videre: Amund Vingelen fra Trondheim gikk videre etter Idol-audition i Trondheim. Foto: Foto: TV2