- Jeg har savnet slike arrangementer her i Trondheim, noe annet enn bare pop- og rockarragementer, sier Hogne Galåen.

25. juni spiller han og resten av musikerne i Sugarfoot på Byscenen under «Rolling Rootsy Revue», en omreisende endagsfestival viet amerikansk tradisjonsmusikk.

- Jeg gleder meg veldig. Det høres ut som et veldig åreit opplegg og det blir gøy å spille på samme scene som disse bandene som skal være med, sier Galåen.

Knytter kontakter over grensene

Disse bandene Galåen snakker om er amerikanske band og artister som Justin Townes Earle, Handsome Family, Doug Seegers, Judah & The Lion og Rayland Baxter. I tillegg kommer de tre de tre søstrene Bondesson i det svenske bandet Baskery.

- Festivalen gir en mulighet til å knytte kontakter. Vi får møte artister som er fra andre plasser og det er glimrende, sier Galåen. Han ser spesielt fram til å møte og høre Justin Townes Earle og Handsome Family.

Les også: Vinylfantastene

- Dette er veldig gode artister i sin sjanger.

Første gang i Norge

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor i Sverige. I år får også tre norske byer besøk av festivalen som fyller turnébussen med band og artister innen country og americanasjangeren.

Sugarfoot er eneste norske band står på programmet når festivalen kommer til Trondheim. Sugarfoot startet som en duo i 2012, men Øyvind Holm og Hogne Galåen har siden fått med seg kremen av trønderske rockere. Til dags dato er Bent Sæther (Motorpsycho), Even Granås (Moving Oos), Thomas Henriksen (Dipsomaniacs) og Roar Øien (Too Far Gone) faste medlemmer. Bandet som spiller country og folkrock har gitt ut to album, «This Love That We Outwore» og «Big Sky Country».

I Oslo og Bergen er det bergensbandet Dig Deeper som er festivalens norske alibi. Banet, som på sosiale medier omtaler musikken sin som «Norwegian mountain rock» og «music from the freedom lane», slo igjennom i 2010 med låta «Memphis». Debutalbumet «August Afternoon» ble sluppet i 2012, og i januar i år kom andreplata «How You Spend Your Days».

Rolling Rootsy Revue kommer til Byscenen torsdag 25. juni.