- Drømmen er jo å leve av musikken vi lager, sier Mikael Øgaard, som sammen med Jonas Peitersen utgjør duoen Midlertidig.

Første steg mot drømmen er konkurransen Bandwagon, en kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, og utdelingen av Ramp-stipendet. Duoen fra Oslo og Hitra har lastet opp sin låt «My Final Call», og håper nå de kan hevde seg i konkurransen.

Hør «My Final Call» og andre bidrag til konkurransen i spillelisten til høyre. Du kan høre og stemme på flere bidrag HER.

Last opp din låt på Bandwagon her.

Konkurranseklare

- Vi har lest mye bra om Bandwagon og vi ser på dette som en stor mulighet. Først og fremst har vi meldt oss på for å dele sangen vår med så mange som mulig, men vi er jo med for å vinne! Det er nok en liten mulighet, men det hadde vært veldig stas, sier Øgaard.

- Vi håper vi kan hevde oss, men det er mange flinke folk med, der iblant flere flinke musikere fra Trøndertun. Vi tar det ikke for gitt at vi kommer videre, men vi håper jo, sier Peitersen.

Konkurransen starter i noen av landets aviser, og så langt er Midlertidig ett av 12 band og artister som har lastet opp sin musikk gjennom Adresseavisens deltaker-side.

Holder det enkelt

Midlertidig spiller folkeinspirert musikk, preget av to elektriske gitarer. De 20 år gamle musikerne nevner blant andre Bob Dylan og Sixto Rodríguez som inspirasjonskilder.

- Vi hører på en god blanding av musikk og møtes ett sted på midten. Vi prøver å holde musikken så enkel som mulig, forklarer Peitersen. Det var også målet da de spilte inn Bandwagon-bidraget «My Final Call».

- Vi spilte den inn i studio på en liten time. Vi ville holde det så enkelt og «live» som mulig, uten å overprodusere, sier Peitersen om sangen han nå håper vil høste mange stemmer.

Satser sammen i Trondheim

Øgaard og Peitersen møttes på Trøndertun Folkehøgskole, og for en liten måned siden flyttet de ut av rommene sine på Melhus. Men at året på folkehøyskole er over, betyr ikke slutten for Midlertidig.

- Når vi nå flytter sammen i Trondheim til høsten skal vi satse på denne duoen. Vi håper å gi ut noe nytt veldig snart, sier Øgaard. I tillegg til skal de studere musikkproduksjon ved NTNU.

- Dette er bare starten for Midlertidig, det tror jeg, sier Øgaard.