- Vi er på VG-lista for hundrede gang. Dette er siste kvelden så vi skal ha det gøy og makse ut trondheimsrunden, sier Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien, bedre kjent som Jaa9 & OnklP.

Rap-duoen har vært med på hele VG-lista-turneen, som avsluttes på Torvet 18:30 i kveld. De forteller at det er gøy å være med på VG-lista fordi man har mulighet til å spille for mange mennesker, og at det dessuten er god stemning blant artistene og crewet under turneen.

- Det er en tradisjonsrik ting som har holdt på en stund, så det er morsomt å få være med. Vi var veteraner allerede i 2011. Snart sitter vi oppi hornet på veggen, sier Jaa9.

- Vi er jo på en massiv turne, så det er deilig å komme hit, gjøre en låt, bli dullet med og henge med kolleger og kjendisjenter, fortsetter OnklP.

- Ja, det høres kanskje rart ut, men i forhold til resten av ukas program, blir disse dagene nærmest som en fridag, sier Jaa9.

Les også: Kom tolv timer før konserten starter

Les også: Trondheim får den råeste opplevelsen

Ikke tid til ferie

Duoen er aktuell med albumet «Føkk Ferie», og med utallige spillejobber både som Jaa9 & OnklP og med OnklP og De Fjerne Slektningene, gjør rapperne sitt beste for å leve opp til albumtittelen.

- Det har ikke skjedd noen skandaler bakcstage i år. Vi var flinkere på det før, sier OnklP.

- Alle har blitt så ordentlige på VG-lista. Før stakk folk seg litt mer ut på dårlige ting, sier Jaa9.

- Før var dere på kjendisparty, så på kjendisene og skrev sanger om det, og nå er dere kjendisene selv. Hvordan føles overgangen?

- Det føles helt riktig, sier OnklP og ler.

- Når du ser noen som står borti et mørkt rom og titter på deg, er det mer sånn: «Yes! vi veit hvem du er».

Blir ikke lei hverandre

Jaa9 & OnklP har holdt sammen siden tiden med rap-kollektivet Dirty Oppland, som slapp sin første miksteip «Bondegrammatikk» i 2003. De hevder likevel at de ikke blir lei hverandre.

- Nei, ikke mer enn tre minutter om gangen. Vi har hengt mye sammen, så vi er gode på å gi hverandre rom. Johnny er med på alt vi gjør med Slekta også, så vi jobber hele gjengen og har et stort crew, forteller OnklP.

- Det er en suppe av gode ting som beveger seg godt for tiden, sier Jaa9.

- Krangler dere aldri?

- Vi har gjort dette i alle år på de merkeligste steder, og det skal litt til å bryte kjemien. Det som ofte splitter et band er damer eller penger, og det har vi aldri kranglet om, sier OnklP.

- Vi ble enige fra start om at vi ikke skulle krangle om det, skyter Jaa9 inn.

- Vi er som et gammelt ektepar, men som et kick-ass ektepar, fortsetter OnklP.

- Merker dere stor forskjell fra starten til suksessen i dag?

- Jeg synes vi har hatt fans hele veien, men nå er det veldig stort. Forskjellen er at alt er større og bedre. Vi vet hvor vi vil og hva vi vil ha. Jeg håper vi kan stå på de samme scenene som vi gjør nå med de samme folkemengdene i lang tid fremover, for det er virkelig kult, sier OnklP.

- Vi har vært på lignende nivå før og sett alt blitt borte, på trekvart år, så vi vet hvordan det funker. Vi har aldri vært så fokuserte som nå. Vi har et mission, sier Jaa9. som mener det handler om å holde suksessen ved like.

- Men er det bra å ha absolutt alt på stell?

- Nei, da er det bare å legge opp. Man må ha noe forbedringspotensiale som drivkraft. Men ideene blir ikke borte selv om det er litt lettere, og det er litt lettere når man har litt medvind. Det er ikke nødvendigvis noen drivkraft å sitte hjemme, være blakk og ha det dritt, sier OnklP.