D'Angelo & The Vanguard har avlyst sin konsert under Moldejazz. Artisten skulle spille dobbeltkonsert med Veronica Maggio i dag, men kom seg aldri med flyet fra Oslo til Molde.

- Det er først og fremst veldig beklagelig for vårt publikum som hadde gledet seg til dette, men også beklagelig for artisten som jeg vet ville holde denne konserten. Han klarte å presse seg på flyet fra Oslo, men ble nødt til å gå av igjen fordi han var dårlig, sier festivalsjef Hans-Olav Solli i Moldejazz.

Headliner

Soulartisten D'Angelo var en av festivalens headlinerne. Moldejazz er helt avhengig av kveldens publikum for at Moldejazz skal gå i pluss.

- Jeg har høy puls, uttalte Sollie torsdag. Det var før han fikk beskjed om at en av fredagens headlinere avlyste.

- Det er beklagelig for oss, men vi prøver å se det slik at dette bare er det nest verste som kunne skje. Dette er ingen ulykke, men en avlysning, sier Solli til adressa.no.

Så langt har festivalen ikke vurdert hvilke økonomiske konsekvenser avlysningen vil få for Moldejazz, som gikk med et dundrende underskudd på 3,7 millioner kroner i fjor.

Kveldens besøkstall er avgjørende

- Vi må se på hvordan dette vil påvirke økonomien. Vi hadde et sterkt håp om at det ville komme flere tusen besøkende nå på tampen av festivalen. Dette er veldig trist, men vi får se om vi får gjort en avtale når det gjelder honoraret til D'Angelo, sier Solli.

- Har dere fått noen tilbakemeldinger fra publikum etter at avlysningen ble kjent?

- Jeg har fått en følelse av at folk tar dette med fatning, sier Solli.

D'Angelo & The Vanguard skulle dele scene med Veronica Maggio. Den svenske popdronninga gikk for kort tid siden av scenen etter å ha underholdt Moldejazz-publikummet alene.

- Veronica Maggio ble en kjempesuksess. Vi er glade for at vi hadde en flott artist som henne til å lage fest for publikum, sier Solli.

Festivalsjef Hans-Olav Solli er avhengig av publikumsoppmøte på Romsdalsmuseet i kveld for å sikre at Moldejazz går i pluss. Foto: Jens Petter Søraa