Kjendis.no melder at sangeren unnskylder seg overfor dem avlysningene går ut over. Samtidig bekrefter den 48 år gamle artisten at hun avlyser resterende konserter ut året.

Forrige uke ble det klart at Sinéad O'Connor avlyste konserten hun skulle holde i Borggården under Olavsfestdagene. Nå har sangeren begrunnet avlysningen i et langt innlegg på sin egen Facebook-side. Grunnen er at en av hennes sønner har blitt dårligere, etter å ha vært alvorlig syk siden mars i år.

Les også: Sinéad O’Connor avlyser sin konsert på Olavsfestdagene

Livstruende diagnose

- Jeg vil oppriktig beklage. Barnet mitt har siden begynnelsen av mars i år vært plaget av en livstruende diagnose. Dette er noe barnet mitt definitivt kan overleve, om han får riktig behandling og er under tilsyn av meg selv. For øvrig finnes det ingen garanti, skriver sangeren på Facebook.

Ifølge kommunikasjonsansvarlig for Olavsfestdagene, Therese Høstad, var grunnlaget for turneavlysningen en sykemelding. Nå utdyper Sinéad O'Connor sykemeldingen, og forteller at hennes egen kropp har reagert på sønnens sykdom. Firebarnsmoren forteller også at hun har slitt med gynekologiske problemer i etterkant av flere fødsler.

Artisten skriver videre at hun verken mentalt eller fysisk orker å fokusere på noe annet enn at hennes sønn skal bli frisk. Hun informerer ikke hvilken diagnose hennes sønn har fått.