– Jeg ville at dette albumet skulle være inspirerende. Jeg ville det skulle være motiverende. Det var grunnlaget gjennom hele platen. Platen er bare meg og mine refleksjoner, og jeg snakker egentlig bare til meg selv. Det er bare meg i rommet.

Det sa Dre da han lot seg intervjue av Zane Lowe på Beats 1-radioen bare timer etter at «Compton»-platen kunne strømmes på Apple Music. Han kaller utgivelsen sin «store finale».

– Det er helt vilt at det har gått 30 år og at dette bare er mitt tredje album, medgir Dr. Dre i intervjuet. Han røper at han, etter å ha lagt «Detox»-platen vekk for alltid, aldri trodde han skulle spille inn flere plater. Men da han begynte å jobbe med N. W. A.filmen «Straight Outta Compton», kom inspirasjonen.

– Jeg følte at et stort album meldte seg. Jeg kjenner den følelsen etter å ha vært med så lenge. Så jeg sa bare «jeg kjører på», og begynte å svartne ut i studio», sier hiphopmogulen som til Beats 1 er ærlig om at all verdens penger ikke kan erstatte følelsen han får når han lager en hitplate.

Men edle Dr. Dre vil bruke alle inntektene han får til å bidra til oppføringen av et kunst- og kultursenter nettopp i det trøblete arnestedet Compton, sør for Los Angeles.