Superstjernen Justin Bieber skal ha to konserter på  Telenor Arena, Fornebu 16. og 17. april 2013. Mandag morgen startet billettsalget for dem som er medlemmer av hans offisielle fanklubb, BieberFever. Det skapte kaos.

Les også: - Justin lovet å komme tilbake

Startet for tidlig

På diskusjonsfora på nett er panikken i gang. De få billettene som ble lagt ut via fanklubben mandag morgen er ennå ikke utsolgt. Nettsiden har hatt tekniske problemer på grunn av den store pågangen.

Les også: Meldte døtre savnet etter Bieber-besøk

I tillegg ble det kaos da BieberFever la ut salgslinken 12 timer for tidlig.

- Vi vet at det var veldig få billetter som ble solgt i går kveld på grunn av en teknisk glipp. I dag har forsalget hatt problemer på grunn av at siden til BieberFever har gått ned. Vi har ikke fått noen forklaring, men vi kan vel gjette at det er på grunn av trykket. Men det er viktig å få frem at de fleste billettene legges ut for salg torsdag, sier promoter Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til Aftenposten.

Allerede nå tilbyr fansen å betale 5000 kroner for en Diamond Circle-billett som vanligvis koster 1345 kroner. Diamond Circle betyr at du får stå nærmest scenen.

Les også: Byrådslederen vil ha Bieber-oppvask

Advarer mot svartebørs

Bookingbyrået Atomic Soul har gått ut med en advarsel til fansen om ikke å betale ekstra for billetter i dag.

«Ikke betal ekstra for å kjøpe billetter i dag. Du kaster bort masse penger. BieberFever hadde bare noen få billetter i sitt forsalg i dag, mens noen flere blir lagt ut onsdag. På torsdag ligger alle billettene ute.» melder Atomic Soul.

- Det er veldig viktig å få frem at vi ikke selger mange billetter via forsalg. Det største antallet billetter i alle kategorier legges ut på torsdag. Vi skjønner at ungdommene blir fortvilet når de opplever at dimond circle er utsolgt via forsalget til fanklubben, men det er veldig viktig å få frem at dette bare gjelder et få antall billetter, sier Elisabeth Norheim PR- og presseansvarlig i Atomic Soul.

Det ordinære billettsalget starter torsdag kl. 09.00.

Torsdag legges det ut mange billetter i absolutt alle prisklasser. Konsertene blir ikke utsolgt i dag, sier Norheim.

Det holdes av billetter slik at du kan kjøpe billetter til både diamond circle og golden circle også på torsdag.

Les også: Her setter Justin Oslo på hodet

Mange henvendelser

Men de vil ikke gå ut med hvor mange diamond circle-billetter som legges ut til forslaget.

Byrået får også mange henvendelser om hvor kjapt de kommer til å selge ut konsertene. Det kan de dog ikke svare på.

- Det kan vi ikke svare på fordi det vet vi faktisk ikke, men vi anbefaler absolutt alle å både benytte seg av Atomics forsalg på onsdag 09 og sitte klar kl 09 på torsdag når Billettservice åpner for å ha maks sjanse for å få tak i billetter. Det er 42 000 billetter tilsammen, og du får flere sjanser gjennom uken, melder Atomic Soul.

Les også: Justin var bekymret for fansen

Ekstrakonsert i Sverige

På fredagsmorgenen ble billettene til Justin Biebers konsert i Globen 22. april lagt ut for salg. Og de 12 500 billettene forsvant på et blunk, ifølge DN.se. Etter den massive responsen fra fansen, ble det satt opp en ekstrakonsert den 23. april. Disse billettene ble utsolgt før lunsj på fredag, samme dag som de ble lagt ut.

25 000 «beliebers», som Biebers harde fans-kjerne kaller seg, har dermed sikret seg billetter til popstjernens første opptreden på svensk jord.

- Trykket på billetter er det samme som for en Bruce Springsteen-konsert. Det er morsomt, for det viser at det finnes en fortsatt vekst i konsertmarkedet, sier David Maloney hos konsertarrangøren FKP Scorpio til SVD.

Hvis de to konsertene i Telenor Arena selger like godt som i Sverige, vil 41 000 billetter bli revet bort.