Gå til mobilutgaven
forsiden / Kultur / Musikk

Sjarmerende møte i regnet

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste.
(Foto: DAN ÅGREN)

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste. Foto: DAN ÅGREN

Sjarmerende møte i regnet

Hun er ennå ingen fullendt konsertartist, men har potensial til det meste.

Tidvis magisk med Sundfør

Sundfør er en fantastisk artist, hovedscenen på Steinkjerfestivalen en nydelig arena. Men det ble likevel ikke hundre prosent klaff under konserten til fredagens hovedartist.

Hva gjorde Ulf Risnes for å komme seg «Videre»?

«Ingen blir igjen om all sammen fær», sang Ulf Risnes for over 25 år siden. På låten «Videre» er han selv desperat for å komme seg ut.

Gode, gamle Ulf

Ulf Risnes er til å kjenne igjen, på flott og litt irriterende.

Steinkjer koste seg i selskap med en av popens fineste låtskrivere

Visst var det hyggelig da Steinkjerfestivalens første internasjonale navn satte standarden for helgen med en imponerende rekke 70-tallshits i et imponerende sommervær.

Hårlokk fra Bowie auksjoneres bort

En lokk av artisten David Bowies hår er ventet å gå for over 30 000 kroner når den selges på auksjon.

Tar farvel med Trondheim med sang om Samfundet-fylla

Punkbandet Blomst slipper ep før de trekker sørover.

Mennene bak Åge

I 12 år, og i konstant medvind, har disse seks musikerne utgjort Sambandet – og vært en avgjørende faktor i den lengste medgangstiden i Åge Aleksandersens karriere.

Spisset toppformen med shopping og joggetur

Det er varmt i London, men Åge Aleksandersen pakker skjerfet godt rundt halsen. Ingen tilfeldig sommerforkjølelse skal kunne ødelegge fredagens konsert.

Den gang da:

Året var 1975, og en syngende platearbeider fra Stavanger var større enn Åge i Trøndelag

En syngende platearbeider fra Stavanger slo knockout på Åge Aleksandersen og hans sang om Royal Albert Hall hos Adresseavisens lesere i 1975.

«Mark Kozelek skremte et utsolgt Blæst til lydhør, mobiltelefonfri sone og sang om skytetragedie, sorg og 70-tallsrock som ingen andre»

Mark Kozelek skremte et utsolgt Blæst til lydhør, mobiltelefonfri sone og sang om skytetragedie, sorg og 70-tallsrock som ingen andre.

0

Laleh

Olavsfestdagene, Borggården

Lalehs «Sjung» er årets store albumsuksess i Norge, somi Sverige, og normalt sett burde det vært fullt i Borggården da hun startetkonserten i halv elleve-tiden onsdag kveld. Var det dobbelt-konserten med BobHund som skremte, eller hadde folk lest værmeldingen?

Uansett, Laleh er en kvinne det er verdt å stiftebekjentskap med, også live. Etter de to første låtene, vidunderlige «Vårensförsta dag» og funky «Elephant», tenkte jeg at dette kom til å bli enfulltreffer av en konsert. Bandet var tett, Laleh var overbevisende i sinblanding av ynde og autoritet - og jeg visste at hun etter en albumhistorie påsyv år hadde mange flere gode låter å by på.

Men så begynte det å skjære seg, coverlåter av E-type,tynn synthpop og litt vel ambisiøs symfonisk oppbygde låter avdekket like myesvakhetene som styrken ved Laleh: Hun har mye å by på, men det spriker. Hunsynger på svensk, engelsk og persisk, hun bringer inn impulser fra iransk,svensk og angloamerikansk kultur - og blandingen er flott når hun er på sittbeste. Men hun er ikke alltid på sitt beste.

Tross sin stjernestatus er hun en ung konsertartist somfortsatt har en vei å gå.

Men den veien lar vi henne gå, og vi følger gjerne med på ferden så lenge huner så fascinerende eksentrisk som hun fremsto i går kveld. Før fremførelsen av«Snø» snurret hun knisende rundt på scenen og snakket usammenhengende. Kan duforestille deg Sissel Kyrkjebø på syre?

Men så visste hun nok også at hun hadde dratt tingtilstrekkelig langt ut, takket folk for at de holdt ut i pøsregnet og startetsin store og meningsfylte hitlåt «Some Die Young». Det var gripende, og veldigflott - og etter det holdt hun stort sett koken konserten ut med fengendepoplåter.

Vi tilgir at det var mange av våre favoritter hun ikke spilte, og at hennesseks manns orkester til tider låt vel syntetisk. Det stråler av Laleh når hun erpå sitt beste.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus