forsiden / Kultur / Musikk

Sjarmerende møte i regnet

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste.
(Foto: DAN ÅGREN)

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste. Foto: DAN ÅGREN

Sjarmerende møte i regnet

Hun er ennå ingen fullendt konsertartist, men har potensial til det meste.

0

Laleh

Olavsfestdagene, Borggården

Si oss hvilken av disse konsertene du velger, og vi skal si deg hvem du er

Eldre menn med skjegg, unge menn med masker. Det svinger fra trønderrock til fusionjazz, fra avskjedskonsert til konsertdebut, og vi har valgt ut seks forventede høydepunkt.

Highasakites samarbeid med Stargate:

Skinner som en diamant, men ...

Highasakites møte med Stargate varsler en ny æra for gruppa, på godt og vondt.

Harley har aldri vært bedre

Stemningen i salen ble stadig mer elektrisk i løpet av den to og halv time lange akustiske konserten med Steve Harley.

Framtidssoul fra Trondheim

- Vi treffer et eller annet som folk har savnet, tror trondheimsbandet Rohey.

77-åring til Nidaros Blues på en formtopp

Hans mest kjente låt handler om å leve med konstant dårlig flaks, men det har gått svært bra for William Bell i det siste året. Lørdag kommer 77-åringen til Nidaros Blues.

Lalehs «Sjung»er årets store albumsuksess i Norge, somi Sverige, og normalt sett burde det vært fullt i Borggården da hun startetkonserten i halv elleve-tiden onsdag kveld. Var det dobbelt-konserten med BobHund som skremte, eller hadde folk lest værmeldingen?

Uansett, Laleher en kvinne det er verdt å stiftebekjentskap med, også live. Etter de to første låtene, vidunderlige «Vårensförsta dag» og funky «Elephant», tenkte jeg at dette kom til å bli enfulltreffer av en konsert. Bandet var tett, Laleh var overbevisende i sinblanding av ynde og autoritet - og jeg visste at hun etter en albumhistorie påsyv år hadde mange flere gode låter å by på.

Men så begyntedet å skjære seg, coverlåter av E-type,tynn synthpop og litt vel ambisiøs symfonisk oppbygde låter avdekket like myesvakhetene som styrken ved Laleh: Hun har mye å by på, men det spriker. Hunsynger på svensk, engelsk og persisk, hun bringer inn impulser fra iransk,svensk og angloamerikansk kultur - og blandingen er flott når hun er på sittbeste. Men hun er ikke alltid på sitt beste.

Tross sinstjernestatus er hun en ung konsertartist somfortsatt har en vei å gå.

Men den veienlar vi henne gå, og vi følger gjerne med på ferden så lenge huner så fascinerende eksentrisk som hun fremsto i går kveld. Før fremførelsen av«Snø» snurret hun knisende rundt på scenen og snakket usammenhengende. Kan duforestille deg Sissel Kyrkjebø på syre?

Men så visstehun nok også at hun hadde dratt tingtilstrekkelig langt ut, takket folk for at de holdt ut i pøsregnet og startetsin store og meningsfylte hitlåt «Some Die Young». Det var gripende, og veldigflott - og etter det holdt hun stort sett koken konserten ut med fengendepoplåter.

Vi tilgir atdet var mange av våre favoritter hun ikke spilte, og at hennesseks manns orkester til tider låt vel syntetisk. Det stråler av Laleh når hun erpå sitt beste.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss: