Gå til mobilutgaven
forsiden / Kultur / Musikk

Sjarmerende møte i regnet

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste.
(Foto: DAN ÅGREN)

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste. Foto: DAN ÅGREN

Sjarmerende møte i regnet

Hun er ennå ingen fullendt konsertartist, men har potensial til det meste.

Bob Dylan 75:

Slik feires Dylan i fødebyen

Utstilling og plakett på barndomshjemmet. Slik feirer Bob Dylans fødeby superstjernens 75-årsdag.

Dylan blir gammel med verdighet

Dylan er fortsatt på Sinatra-kjøret. Han synger godt, og det er fint å høre på, men også vemodig.

Vekkelsesmøte

Gospelskive med banning fra Chicagos stjerneskudd Chance The Rapper.

Kulturblikk

Aktiv dødshjelp med Pink Floyd

Sanger av Pink Floyd, Queen, Rihanna, Whitney Houston og Townes van Zandt får nye dimensjoner gjennom måten de brukes på i noen av årets beste Cannes-filmer.

Se hva vår anmelder mener om Astrid S' debut-EP

Elektropop med oppdrift på Astrid S' debut-EP.

Gir ut debut-EP:

- Nå har jeg kommet skikkelig i gang

Astrid S har samlet sin ungdomstid på sin første EP. Nå gleder hun seg til å dele den med fansen.

- Vil du jeg skal gå med bar overkropp på rød løper i Cannes? Kanskje det

- Vil du jeg skal gå med bar overkropp på rød løper i Cannes? Kanskje det, sier Iggy Pop som har fått dokumentarfilm laget av Jim Jarmusch.

Springsteen i kalasform da han åpnet Europa-turneen

Hola Barcelona! Ropte Bruce Springsteen til 65.000 jublende fans før han dro i gang med «Badlands» og «No Surrender» på Camp Nou i Barcelona seint lørdag kveld. Om drøye to måneder er det trøndere som kan la jubelen slippe løs.

På samme dag for 50 år siden kom disse to mesterverkene ut. Vi har anmeldt dem på ny

På samme dag, 16. mai 1966, utkom to lp-er som fortsatt rangeres blant rockens viktigste album.Vi ba to av våre musikkmedarbeidere anmelde «Blonde On Blonde» og «Pet Sounds» som om de for 50 år siden satt og hørte albumene for første gang.

Ny start for Kvelertak

– Vi overanalyserer ikke, vi vil bare at det skal låte fett, sier Kvelertak. Bandets tredje album er det første de produserer selv.

0

Laleh

Olavsfestdagene, Borggården

Lalehs «Sjung» er årets store albumsuksess i Norge, somi Sverige, og normalt sett burde det vært fullt i Borggården da hun startetkonserten i halv elleve-tiden onsdag kveld. Var det dobbelt-konserten med BobHund som skremte, eller hadde folk lest værmeldingen?

Uansett, Laleh er en kvinne det er verdt å stiftebekjentskap med, også live. Etter de to første låtene, vidunderlige «Vårensförsta dag» og funky «Elephant», tenkte jeg at dette kom til å bli enfulltreffer av en konsert. Bandet var tett, Laleh var overbevisende i sinblanding av ynde og autoritet - og jeg visste at hun etter en albumhistorie påsyv år hadde mange flere gode låter å by på.

Men så begynte det å skjære seg, coverlåter av E-type,tynn synthpop og litt vel ambisiøs symfonisk oppbygde låter avdekket like myesvakhetene som styrken ved Laleh: Hun har mye å by på, men det spriker. Hunsynger på svensk, engelsk og persisk, hun bringer inn impulser fra iransk,svensk og angloamerikansk kultur - og blandingen er flott når hun er på sittbeste. Men hun er ikke alltid på sitt beste.

Tross sin stjernestatus er hun en ung konsertartist somfortsatt har en vei å gå.

Men den veien lar vi henne gå, og vi følger gjerne med på ferden så lenge huner så fascinerende eksentrisk som hun fremsto i går kveld. Før fremførelsen av«Snø» snurret hun knisende rundt på scenen og snakket usammenhengende. Kan duforestille deg Sissel Kyrkjebø på syre?

Men så visste hun nok også at hun hadde dratt tingtilstrekkelig langt ut, takket folk for at de holdt ut i pøsregnet og startetsin store og meningsfylte hitlåt «Some Die Young». Det var gripende, og veldigflott - og etter det holdt hun stort sett koken konserten ut med fengendepoplåter.

Vi tilgir at det var mange av våre favoritter hun ikke spilte, og at hennesseks manns orkester til tider låt vel syntetisk. Det stråler av Laleh når hun erpå sitt beste.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus