Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Kultur / Musikk

Sjarmerende møte i regnet

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste.
(Foto: DAN ÅGREN)

Suksess tross regn: Mange trosset regnet og holdt ut med Laleh i pøsregnet rett før midnatt. Vår anmelder konkluderer at konserten var ujevn men at artisten stråler når hun er på sitt beste. Foto: DAN ÅGREN

Sjarmerende møte i regnet

Hun er ennå ingen fullendt konsertartist, men har potensial til det meste.

Aldri tatt av vinden

Formularrock av beste merke.

De er fortsatt umulig å sette i bås

Trioen Moskus kan høres ut som et stort orkester - og de står aldri stille.

Ikke bare bambus

Med Panda Panda lever gitar-indien i beste velgående Trondheim.

Rakettforskning

Oppslukende langlytting fra Black Moon Circle.

Folk:

Tar Nesbø til Frosta

Avmakten Stig Morten Skjæran følte i sykesenga som barn ble til et sterkt engasjement for hjembygda som voksen.

Dag byr inn til fest

Dag Ingebrigtsen innbyr til en spesiell konsert i kjelleren på Olavs pub lørdag, med Casino Steel og Ronni Tekrø som hedersgjester.

Mer åpenhet for artister i platebransjen

Denne uken gir Sony Music alle sine artister i Norge detaljert tilgang på egne strømmedata. Åpenhet om blant annet slik informasjon i platebransjen har lenge vært etterlyst.

- Her har Otto Nielsen utsikt til både Nidarosdomen og Nidelven

Kjente artister og kunstnere sørger for tett og bredt program på støttekonsert førstkommende lørdag. Nå skal det bli statue av Otto Nielsen på Bakklandet!

Den gang da:

Året var 1983, og han var den største popstjernen Trøndelag hadde hatt

Ferdig med Kids, i gang med TNT. For 33 år siden var Dag Ingebrigtsen ifølge Adressa den største popstjernen Trøndelag hadde hatt.

Storslått festmiddag krympes til buffet

Men konserten skal ikke stå i fare.

0

Laleh

Olavsfestdagene, Borggården

Lalehs «Sjung» er årets store albumsuksess i Norge, somi Sverige, og normalt sett burde det vært fullt i Borggården da hun startetkonserten i halv elleve-tiden onsdag kveld. Var det dobbelt-konserten med BobHund som skremte, eller hadde folk lest værmeldingen?

Uansett, Laleh er en kvinne det er verdt å stiftebekjentskap med, også live. Etter de to første låtene, vidunderlige «Vårensförsta dag» og funky «Elephant», tenkte jeg at dette kom til å bli enfulltreffer av en konsert. Bandet var tett, Laleh var overbevisende i sinblanding av ynde og autoritet - og jeg visste at hun etter en albumhistorie påsyv år hadde mange flere gode låter å by på.

Men så begynte det å skjære seg, coverlåter av E-type,tynn synthpop og litt vel ambisiøs symfonisk oppbygde låter avdekket like myesvakhetene som styrken ved Laleh: Hun har mye å by på, men det spriker. Hunsynger på svensk, engelsk og persisk, hun bringer inn impulser fra iransk,svensk og angloamerikansk kultur - og blandingen er flott når hun er på sittbeste. Men hun er ikke alltid på sitt beste.

Tross sin stjernestatus er hun en ung konsertartist somfortsatt har en vei å gå.

Men den veien lar vi henne gå, og vi følger gjerne med på ferden så lenge huner så fascinerende eksentrisk som hun fremsto i går kveld. Før fremførelsen av«Snø» snurret hun knisende rundt på scenen og snakket usammenhengende. Kan duforestille deg Sissel Kyrkjebø på syre?

Men så visste hun nok også at hun hadde dratt tingtilstrekkelig langt ut, takket folk for at de holdt ut i pøsregnet og startetsin store og meningsfylte hitlåt «Some Die Young». Det var gripende, og veldigflott - og etter det holdt hun stort sett koken konserten ut med fengendepoplåter.

Vi tilgir at det var mange av våre favoritter hun ikke spilte, og at hennesseks manns orkester til tider låt vel syntetisk. Det stråler av Laleh når hun erpå sitt beste.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Vis debatt

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus