Engelske musikkmagasiner er over seg av begeistring for 22s debutalbum «Flux», som nylig er sluppet i revidert internasjonal utgave.

Det anerkjente hardrock-bladet Kerrang! gir bandet karakteren fire av fem, og beskriver «Flux» som «edgy and gorgeous rock».

- Det er råkult, og akkurat det vi hadde håpet på, sier gitarist og produsent Magnus Børmark.

Trondheimsbandet får også positiv omtale i tungvekteren Q Magazine, som deler ut tre av fem stjerner til det de omtaler som «an intriguing listen».

Les også: Fikk Adresseavisens musikkstipend

«Fu**ing brilliant»

Magasinet Soundsphere henter frem superlativer fra øverste hylle.

«Hypnotic and chaotic, there is a certain madness throughout the entire album, while at the same time maintaining a surgical precision that defines the album as fu**ing brilliant. The pacing is sporadic, the melee of electro and instrumental is perfectly melodic, and the vocals are literally mind-blowing. Literally», skriver nettmagasinet om 22s album.

«Flux» har også blitt anmeldt i The Fly og Whatculture.

Denne svært positive omtalen betyr mye for bandet, ifølge Børmark.

- Vi håper ikke på noen sinnsyke salgstall, men det er fantastisk å få så mye oppmerksomhet og spalteplass. Det hjelper med å trekke enda flere til konserter, og øker radiosjansene våre, sier han.

Les også: 22 var ukens band i Rock Sound

At 22 er vanskelig å sette i bås, er noe som går igjen i de fleste anmeldelsene.

- Vi har laget platen helt på egenhånd, og det er akkurat denne musikken vi vil uttrykke. Vi føler den mangler i verden, og det er det tydeligvis flere som synes, forteller den tidligere Gåte-gitaristen.

Det er plateselskapet Best Before Records som står for utgivelsen på den andre siden av Nordsjøen. De signerte 22 under fjorårets Bylarm.

Stor pakke

22 har hatt en lanseringsstrategi for det engelske markedet, og har sluppet to EPer i forbindelse med englandsturnéene de har vært på det siste året.

- Hvis «Flux» hadde blitt sluppet med en gang, kunne den lett forsvunnet i havet. Nå har vi skapt litt bevissthet rundt musikken vår, og flere journalister har sett oss live. Det hjelper nok på, tror Børmark.

Albumet er litt forandret fra da det ble gitt ut i Norge i 2010. Det har blitt remastret, og kommer blant annet med en live-DVD. Et livealbum kan fås digitalt sammen med utgivelsen.

- Vi har fans som vil ha mye 22, forklarer Magnus Børmark.

Les også: Kronerulling for live-DVD

Inspirerende mesterklasse

De fire trønderne har ikke bare vært opptatt med å lese plateanmeldelser den siste tiden.

Under Olavsfestdagene holdt 22 mesterklasse, hvor tre lokale band var invitert til å lære av sine mer erfarne kolleger.

- Det har vært artig å være med på å inspirere og pushe noe nytt, sier Børmark om opplevelsen.