- Oii oiii oiii, synger Mikhael Paskalev og skåler med nyvasket og pyntet publikum. På en hverdag.

Man kan møte mange rare folk på Familien, men denne kvelden er ikke alle aldre representert, ikke alle samfunnslag. Undertegnede ser ikke mange trøndere heller. Det kan mistenkes at byens ferske studenter har oppdaget Familien som konsertscene, og en høy, jevn summing av ett par hundre forskjellige bygdemål akkompagnerer ålesunderens lettfordøyelige rockepop.

- Alltid godt å spille i Trondheim, sier Paskalev til et publikum som tror på ham.

Festkveld

De fleste som har en finger med i driften av puben er til stede, selv om de for lengst har stemplet ut for kvelden. Sveinung Sundli mingler i baren med festhatten på. Deler ut noen stamgjestekort til feststemte ungjenter som engang har vært på Storås. Bookingansvarlige Ole Jonas Storli har gitt fra seg spakene til Paskalevs egen lydmann for kvelden. Skotten, og poteten, Alan venter på å slippe til som DJ etter konserten er over.

På en kveld som dette er det bartenderne og vaktene som styrer skuta. Årvåkne, men i rolig, nesten søvnig, rutine. Det er en vanlig dag på Familien, og konsert, igjen.

Ildsjel

Det skjer mye på musikkfronten rundt Familien, selv om Sundli understreker at dette siden begynnelsen tradisjonelt har vært et tapsprosjekt.

- Så godt som alt av Familiens konsertdrift styres av Ole og uten han hadde det sannsynligvis ikke vært konsertdrift i det hele tatt, sier Sundli. Ole Jonas Storli, eller Ole "Blind" som han kalles, har vært en del av familien et par år nå. Han har et håp om at økonomien kan bli sunnere.

Med en lang liste konserter og eventer frem til hans eget band Rain Dogs spiller til jul har Storli hatt nok å gjøre. Lyden er det også han som vanligvis står for.

- Det klør i miksebordfingrene, sier Storli som følger konserten utenfra. - Men denne lydmannen var svensk og hyggelig, så det går bra. Egentlig er jo alle lydmenn sure, smiler han. - Jeg er sur jeg og!

Mer hip hop

Mellom band som Paskalev, Seid og eventer som stand up på tegnspråk, fortsetter de virkelig tøffe hip hop gutta å havne på plakaten. At Onyx og Apathy med Chelp Titled og Snowgoons  kommer til Familien kan Sundli takke Wu tang clan for, og den klinsjen som oppsto da de skulle spille på Vannspeilet festivalen. Disse folka er det Sundli som hanskes med.

- Nå har jeg lært meg koden, og jeg fikk noen veldig gode kontakter ut av den krangelen som var rundt Vannspeilet, sier Sundli som ellers ikke kan fordra sjangeren.

- Det er det villeste miljøet. Og det like æ! Men vi har ekstra bemanning på hip hop-kveldene og følger ekstra godt med, flirer han.

- Veldig gøy å spille på små steder som Familien, sier Paskalev. Foto: Isak Horgar
Ole "Blind" Jonas Storli kjenner lokalet som akustikken i sin egen bukselomme. Foto: Isak Horgar