Prisen, der to vinnere får 15 000 kroner hver, deles ut for første gang i år i samarbeid med musikkonferansen Trondheim Calling.

Før jul kunne publikum komme med forslag til kandidater, og en fagjury har nå plukket ut fem finalister. Fram til 18. januar kan publikum stemme på sin favoritt på Trondheim Callings Facebook-sider, før juryen tar en endelig avgjørelse og vinnerne blir offentliggjort på Trondheim Callings åpningsfest 24. januar.

Følgende fem aktører er nominert til prisen:

Greener Productions - Musikkstudio på Bakklandet, drevet av Angelica's Elegy-musikerne Karl Klaseie og Simen Hallset. Har produsert kritikerroste utgivelser fra artister som Snøskred, Your Headlights Are On og Dråpe.

Kakao Musikk - idealistisk musikkollektiv som gir ut vinylplater, arrangerer konserter og driver et nettsted med redaksjonelt innhold. Gir ut artister som Sigurd Julius, Out of His Hands, Disko Slam og The Daily Hum.

Larsville - Musikkstudio i Stugudal, Tydal, drevet av Lars Lien. I den ombygde skolestua har mange artister, blant andre Tre Små Kinesere, Ida Jenshus og The International Tussler Society, spilt inn kunstneriske og kommersielle suksesser.

Scenemann - Lyd- og sceneteknisk leverandør med base i Steinkjer. Har i løpet av få år etablert seg som en sentral aktør på feltet i Midt-Norge.

Riot Factory - Musikkselskap som i løpet av sin to år lange levetid har rukket å gi ut en rekke plater som har markert seg nasjonalt og internasjonalt. Har gitt ut band som Highasakite (årets norske album i Adresseavisen), Pelbo, Bendik, Snøskred og Sameblod.

Lars Lien kan vinne den nyopprettede NTNU Musikkpris i egenskap av å være innehaver av Larsvile studio i Stugudal. Foto: VEGARD EGGEN