Ukas miksteip er preget av låtersom skal få deg i godt humør. Det har rykket i danseføttene mine denne uka, ogdet har smittet over på lista som er bygget litt opp som et DJ-sett. Framelodiske låter man kan ta en øl og prate over, til musikk som skal få deg utpå dansegulvet. Dette er ukas snurrbart:

Spill av miksteipen i Spotify-spilleren til høyre for saken, eller direkte i Spotify eller Wimp.

Hør «Snurrbart 01» her

Foxygen – «San Francisco»

Noen sanger fenger umiddelbart, og «San Francisco» er en av disse. Medklokkespill, fløyter og sart vokal har Foxygen laget en bemerkelsesverdig låt,og «San Francisco» er like mye enhistoriefortelling som en sang. Det er ikke alltid like lett å forstå hva dethandler om, men jeg smiler til referanser som «I Left my heart in San Francisco», og lar resten av strofene stå somsmå rare setninger fri for tolkning.

Se musikkvideoen til «San Francisco»

Thea & The Wild –«Cry Sometimes»

Etter at popbandet Norma Sass ble oppløst, har vokalistThea Glenton Raknes gått solo og kaller seg Thea & The Wild. Første singel fradebutalbumet «Cry Sometimes» er en deilig 70-tallsinspirert affære. Med et lydbilde som kunne vært laget av VelvetUnderground eller Fleetwood Mac, ligger den nydelige vokalen til Thea og flyterpå en strøm av tårer. Hun synger «Yeah,I’ll hold your hand/and I’ll try understand/but I won’t try to calm youdown/’coss babe I think it’s good to cry sometimes». Underfundig, voksent ogmodig.

The Deer Tracks – «W»

Første gang jeg hørte «W» måtte jeg stoppe opp med detjeg holdt på med og bare lytte. The Deer Tracks lager popmusikk der det er vokalen som virkelig styrer hele lydbildet. Det er lavmælt og mektig på sammetid, og det er som man blir tatt med til en magisk eventyrverden jeg ønsker åsette på repeat for alltid.

Veronica Falls – «Teenage»

Veronica Falls ligger sted mellom Pains of Being Pure atHeart og Dum Dum Girls, og lager pop med deilige grunge-referanser. Bandetslapp debutalbumet med samme navn i 2011, og til tross for at «emo» låttitler som «FoundLove in a Graveyard», «Misery»og «Bad Feeling» kan få en til å frykte det verste,er det et solid album. «Teenage», første singelfra det forestående albumet «Waiting for Something to Happen», er full av energi - og kanskje det beste de har kommet med så langt.

Dutch Uncles - «Flexxin»

Britene i Dutch Uncles lager pop for viderekomne, og deliker å eksperimentere. Den vakre melodien blir tidvis blir avbrutt av uventedevendinger, og det er ikke alltid like lett å forstå hvor sangene skal gå. Detteer musikk som krever oppmerksomhet for at det skal få full klaff, men er duopplagt vil «Flexxin» bidra med sitt for å få deg i godthumør.

Wave Machines – «Ill Fit»

Dette er låta DJ-en setter på halv tolv for å begynne å fågjestene ut på gulvet - i alle fall ville jeg gjort det. «IllFit» når ikke heltopp til «I Go I Go I Go» som er Wave Machines absolutt bestelåt, men det er jaggu ikke langt unna. Det er fengende, det er tøft og synthenfår meg bare til å ville danse og lage teite bevegelser og danse tulle-eurytmi.

Ra Ra Riot – «Dance With Me»

Dance with mesynger Ra Ra Riot, og de er ganske insisterende. Det er befriende å finnedansemusikk som laget av band med instrumenter, og ikke bare DJs eller damersom får alle sangene sine skrevet for seg. Ra Ra Riot er kanskje ikke så kjentei Norge, men jeg bærer enda håpet om at denne slags pop en dag skal ta oververden.

Margaret Berger – «Feed You My Love»

Det må da være lov å være litt patriotisk når det er entrønder som er med videre til den norske finalen av Eurovison. Jeg elsketLoreens «Euphoria», og synes det er helt greit hvis «FeedYou My Love» blir årets landeplage. Melodien minner mer om enBond-låt enn en MGP-affære, og det skriker Karin Park (som også har skrevetteksten) av hele produksjonen. Heia Margaret!

The Ruby Suns – «Desert of Pop»

The Ruby Suns smeller til og gir alt de har på åpningssporet tildet nye albumet «Christopher». Tidvis har jeg funnetbandet litt intetsigende, men «Desert of Pop» er virkelig sværtfengende. Dette er så bra indiepop kan bli på dansegulvet, og det styrker mitthåp om at popmusikk er den nye technoen.

Lindstrøm & Todd Terje - «Lanzarote»

De siste tonene før stengetid avsluttes av to menn somsannsynligvis kan lage den beste festen i hele Norge, men som nå har slått seg sammenog dratt til syden. Todd Terje og Lindstrøm har laget space-disco på hver sinkant med fantastiske låter som «Inspector Norse» og «Lovesick».«Lanzarote»er en åtte minutter lang dansedrøm. 80-tallselementer og synth som tidvis ersvært lik temaet i Haddaways «What is Love» - du vet dennittitallslåta vi fortsatte å synge på lenge etter millenniumskiftet. «Lanzarote»er i det lengste laget, men wait for it! – du vil vente og høre vokalen påslutten som beviser at musikk noen ganger kun kan være moro, og ikke trenger åtas så seriøst.

Sarah Winona Sortland

Følg på Twitter: @sarahwinona